Lihapyörykät ja edamamehummus

45 minuuttia
275 kcal

Tikkuun pistetyt pyörykät ja hummus dippinä kasvistankojen kanssa ovat hyvää sormiruokaa vaikka evääksi. Katso resepti täältä.

Lihapyöryköitä, dippiä ja kasvistankoja

PYÖRYKÄT ovat varma valinta evääksi.

© wichmann+bendtsen

Lihapyörykät ja edamamehummus

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta / 12 varrastikkua

Pyörykät

  • 133 g naudan kevytjauhelihaa
  • ½ tl merisuolaa
  • muna
  • ½ tl basilikaa
  • mustapippuria
  • ⅓ dl rasvatonta maitoa
  • ½ kynsi valkosipulinkynttä
  • sipuli
  • 16 g lehtipersiljaa
  • 13 g kaurahiutaleita

Edamamehummus

  • 66 g edamamepapuja, pakaste
  • ⅓ kynsi valkosipulinkynsi
  • ½ dl rahkaa
  • ¼ sitruunan mehu
  • ¼ tl merisuolaa
  • mustapippuria

Lisäksi

  • ⅓ kg kasviksia, esimerkiksi porkkanoita ja kurkkua
  • 4 varrastikkua
  • yrttisilppua

Valmistus

  • Turvota kaurahiutaleita maidossa n. 10 minuuttia. Hienonna valkosipuli ja sipuli.
  • Lisää jauheliha, suola, muna, basilika, mustapippuri, valkosipuli ja sipuli.
  • Muotoile massasta 24 pyörykkää leivinpaperille ja kypsennä 180 asteessa 25 min.
  • Sulata pavut ja soseuta hummus. Suikaloi kasvikset
  • Pujota pyörykät varrastikkuihin, ripottele päälle yrttejä.

VINKKI! Tee pyöryköitä kaksinkertainen annos ja kuumenna illallispyörykät yrteillä maustetussa tomaattikastikkeessa.