Lämmin karhunvatukkasalaatti

Karhunvatukka-omenasalaatti lämpimien uunijuuresten kanssa on ihana lisuke liharuuille.

keskiviikko 16. syyskuuta 2015 teksti A. Larsen

Karhunvatukka-omenasalaatti ja paahdettuja juureksia

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

2 annosta

150 g punajuurta

150 g porkkanaa

Kylmäpuristettua rypsiöljyä

Merisuolaa

1 (kotimainen) omena

1 sitruuna

100 g karhunvatukoita

Kourallinen vesikrassia tai lehtipersiljaa

Kastike

1 rkl dijoninsinappia

0,5 dl punaviinietikkaa

1 rkl akasiahunajaa

1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Kuori juurekset, leikkaa ne tangoiksi, kuivaa, kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. RIpottele päälle suola ja pirskota öljyä.
  • Paista 190-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  • Sekoita kastike Yhdistä sinappi, etikka ja hunaja ja lisää öljy vähitellen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Leikkaa omena lohkoiksi, viipaloi lohkot. Mausta sitruunalla.
  • Asettele juurekset tarjolle lämpiminä yhdessä omenan ja marjojen kanssa, lisää pinnalle 2 rkl kastiketta ja koristele krassilla tai persiljalla.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 194 kcal

Proteiinia: 2,9 g

Rasvaa: 9,3 g

Hiilihydraattia: 28,7 g

Kuitua: 7,6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee