Lämmin karhunvatukkasalaatti

30 minuuttia
194 kcal

Karhunvatukka-omenasalaatti lämpimien uunijuuresten kanssa on ihana lisuke liharuuille.

Karhunvatukka-omenasalaatti ja paahdettuja juureksia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

2 annosta

  • 150 g punajuurta
  • 150 g porkkanaa
  • Kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • Merisuolaa
  • 1 (kotimainen) omena
  • 1 sitruuna
  • 100 g karhunvatukoita
  • Kourallinen vesikrassia tai lehtipersiljaa

Kastike

  • 1 rkl dijoninsinappia
  • dl punaviinietikkaa
  • 1 rkl akasiahunajaa
  • 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • Merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Kuori juurekset, leikkaa ne tangoiksi, kuivaa, kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. RIpottele päälle suola ja pirskota öljyä.

  • Paista 190-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

  • Sekoita kastike Yhdistä sinappi, etikka ja hunaja ja lisää öljy vähitellen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

  • Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Leikkaa omena lohkoiksi, viipaloi lohkot. Mausta sitruunalla.

  • Asettele juurekset tarjolle lämpiminä yhdessä omenan ja marjojen kanssa, lisää pinnalle 2 rkl kastiketta ja koristele krassilla tai persiljalla.