Banaani-ricottaohukaiset, mustikoita ja vaahterasiirappia

20 minuuttia
450 kcal

Tästä saat täydellisen lettureseptin brunssille, jälkiruuaksi tai iltapäivän välipalaksi. Herkullisen maun täydentävät mustikat, ricotta ja vaahterasiirappi.

Banaani-ricottaohukaiset, mustikoita ja vaahterasiirappia

MAISTUVATKO LETUT? Herkulliset banaaniohukaiset ovat varma hitti!

© wichmann+bendtsen

Banaani-ricottaohukaiset, mustikoita ja vaahterasiirappia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • munaa
  • 125 g ricottaa
  • 1 dl ykkösmaitoa
  • merisuolaa
  • 1 banaania
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl täyjyvävehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • pähkinäöljyä tai kylmäpuristettua rypsiöljyä paistamiseen, haluttaessa voihin sekoitettuna

Päälle:

  • vaahterasiirappia
  • 37 g mustikoita

Valmistus

  • Erottele munanvalkuaiset keltuaisista. Sekoita keltuaiset yhteen ricottan ja maidon kanssa.
  • Vatkaa valkuaisia suolaripauksen kera. "Taittele" kaksi munamassaa yhteen.
  • Muussaa banaanit ja kääntele taikinaan jauhojen ja leivinjauheen kera.
  • Kuumenna hieman öljyä pannulla. Voit halutessasi sekoittaa öljyyn hieman voita. Käytä mielellään lettupannua, jolla saat tehtyä pieniä lettuja. Paista kullanruskeiksi kummaltakin puolelta.
  • Tarjoa letut vaahterasiirapin ja mustikoiden kanssa.

LUe MYÖS: Terveelliset banaaniletut ilman jauhoja ja sokeria

VINKKI! Voit sekoittaa jenkkityyliin mustikat myös suoraan taikinaan.