Erilainen makea pala.

Valkosuklaalla kuorrutettu polentakakku

Tarjoile aterian päätteksi erilaista jälkiruokakakkua, jonka keskeiset ainekset ovat polentajauhot (!) ja valkosuklaa.

keskiviikko 3. joulukuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Polentakakku

8 annosta

4 munaa
200 g vaaleaa ruokosokeria
1 vaniljatangon siemenet
150 g polentajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 luomusitruuna
1 luomulimetti
1 luomuappelsiini
1 tl raastettua inkivääriä
½ dl ekstra neitsytoliiviöljyä + ½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä + ½ dl pähkinäöljyä (tai 1 ½ dl jotakin näistä)
100 g valkosuklaata
Kupillinen karpaloita


Valmistus

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Vatkaa munat, sokeri ja vaniljatangon siemenet kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita polentajauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos vaahdon joukkoon.
  • Raasta hedelmistä kuoret ja lisää raaste muiden aineiden joukkoon. Lisää inkivääriraaste sekä öljy ja sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtoreunavuokaan, jonka halkaisija on noin 21 cm.
  • Paista kakkua 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos kakun keskelle työnnettyyn tikkuun tarttuu taikinaa, jatka paistamista 5 minuuttia.
  • Sulata suklaa vesihauteessa ja kaada se jäähtyneen kakun pinnalle. Ripottele karpalot sulaan suklaaseen ja anna suklaan kovettua.


Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee