Valkosuklaalla kuorrutettu polentakakku

55 minuuttia
430 kcal

Tarjoile aterian päätteksi erilaista jälkiruokakakkua, jonka keskeiset ainekset ovat polentajauhot (!) ja valkosuklaa.

Erilainen makea pala.

Polentakakku

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 munaa
  • 50 g vaaleaa ruokosokeria
  • ¼ vaniljatangon siemenet
  • 37 g polentajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ¼ luomusitruuna
  • ¼ luomulimetti
  • ¼ luomuappelsiini
  • ¼ tl raastettua inkivääriä
  • ¼ dl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • ¼ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • ¼ dl pähkinäöljyä (tai 1 ½ dl jotakin näistä)
  • 25 g valkosuklaata
  • Kupillinen karpaloita

Valmistus

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  • Vatkaa munat, sokeri ja vaniljatangon siemenet kuohkeaksi vaahdoksi.

  • Sekoita polentajauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos vaahdon joukkoon.

  • Raasta hedelmistä kuoret ja lisää raaste muiden aineiden joukkoon. Lisää inkivääriraaste sekä öljy ja sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtoreunavuokaan, jonka halkaisija on noin 21 cm.

  • Paista kakkua 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos kakun keskelle työnnettyyn tikkuun tarttuu taikinaa, jatka paistamista 5 minuuttia.

  • Sulata suklaa vesihauteessa ja kaada se jäähtyneen kakun pinnalle. Ripottele karpalot sulaan suklaaseen ja anna suklaan kovettua.

Kaipaatko lisää insipiraatiota terveelliseen herkutteluun? Löydät lisää reseptejä täältä!


Newsletter background