Erilainen makea pala.

Valkosuklaalla kuorrutettu polentakakku

Tarjoile aterian päätteksi erilaista jälkiruokakakkua, jonka keskeiset ainekset ovat polentajauhot (!) ja valkosuklaa.

keskiviikko 3. joulukuuta 2014 teksti M. Kreutzer ja A. Larsen

Polentakakku

8 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 40 minuuttia

Aika yhteensä: 55 minuuttia

AINEKSET

4 munaa

200 g vaaleaa ruokosokeria

1 vaniljatangon siemenet

150 g polentajauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 luomusitruuna

1 luomulimetti

1 luomuappelsiini

1 tl raastettua inkivääriä

½ dl ekstra neitsytoliiviöljyä

½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

½ dl pähkinäöljyä (tai 1 ½ dl jotakin näistä)

100 g valkosuklaata

Kupillinen karpaloita

Valmistus

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Vatkaa munat, sokeri ja vaniljatangon siemenet kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita polentajauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos vaahdon joukkoon.
  • Raasta hedelmistä kuoret ja lisää raaste muiden aineiden joukkoon. Lisää inkivääriraaste sekä öljy ja sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtoreunavuokaan, jonka halkaisija on noin 21 cm.
  • Paista kakkua 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos kakun keskelle työnnettyyn tikkuun tarttuu taikinaa, jatka paistamista 5 minuuttia.
  • Sulata suklaa vesihauteessa ja kaada se jäähtyneen kakun pinnalle. Ripottele karpalot sulaan suklaaseen ja anna suklaan kovettua.

Kaipaatko lisää insipiraatiota terveelliseen herkutteluun? Löydät lisää reseptejä täältä!

ravintosisältö/annos

Energiaa: 430 kcal

Proteiinia: 7 g

Rasvaa: 23 g

Hiilihydraattia: 50 g

Kuitua: 1,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee