Valkosuklaalla kuorrutettu polentakakku

55 minuuttia
430 kcal

Tarjoile aterian päätteksi erilaista jälkiruokakakkua, jonka keskeiset ainekset ovat polentajauhot (!) ja valkosuklaa.

Erilainen makea pala.

Polentakakku

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 munaa
  • 50 g vaaleaa ruokosokeria
  • ¼ vaniljatangon siemenet
  • 37 g polentajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ¼ luomusitruuna
  • ¼ luomulimetti
  • ¼ luomuappelsiini
  • ¼ tl raastettua inkivääriä
  • ¼ dl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • ¼ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • ¼ dl pähkinäöljyä (tai 1 ½ dl jotakin näistä)
  • 25 g valkosuklaata
  • Kupillinen karpaloita

Valmistus

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  • Vatkaa munat, sokeri ja vaniljatangon siemenet kuohkeaksi vaahdoksi.

  • Sekoita polentajauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos vaahdon joukkoon.

  • Raasta hedelmistä kuoret ja lisää raaste muiden aineiden joukkoon. Lisää inkivääriraaste sekä öljy ja sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtoreunavuokaan, jonka halkaisija on noin 21 cm.

  • Paista kakkua 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos kakun keskelle työnnettyyn tikkuun tarttuu taikinaa, jatka paistamista 5 minuuttia.

  • Sulata suklaa vesihauteessa ja kaada se jäähtyneen kakun pinnalle. Ripottele karpalot sulaan suklaaseen ja anna suklaan kovettua.

Kaipaatko lisää insipiraatiota terveelliseen herkutteluun? Löydät lisää reseptejä täältä!


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background