Tumma kastanjaleipä

100 minuuttia
113 kcal

Herkullista tummaa leipää muun muassa kastanjajauhosta, manteleista ja siemenistä – maistuu myös herkullisena aamiaisleipänä!

Tummaa kastanjaleipää

Tumma kastanjaleipä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 vuokalimppu/25 viipaletta

  • 1 l haaleaa vettä
  • 1 palaa hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 3 dl manteleita
  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • 4 dl pellavansiemeniä
  • 4 rkl psylliumkuorijauhetta
  • 400 g kastanjajauhoja
  • 350 g seesamjauhoja

Päälle:

  • Pellavansiemeniä

Valmistus

  • Liuota hiiva veteen.

  • Lisää suola, mantelit, auringonkukansiemenet ja pellavansiemenet.

  • Lisää loput ainekset ja sekoita taikinaa pari minuuttia.

  • Anna taikinan kohota vähintään 45 minuuttia. Kumoa taikina pieneen öljyttyyn leipävuokaan. Ripottele pinnalle pellavansiemeniä.

  • Paista leipää 175 asteessa kiertoilmauunissa 35-45 minuuttia. Kumoa leipä vuoasta ja anna sen jäähtyä ennen tarjoilua.

  • Leipä sopi pakastettavaksi.

LUE MYÖS: Ketoleipä - vähähiilihydraattista siemenleipää ilman jauhoja