Tummaa kastanjaleipää

Tumma kastanjaleipä

Herkullista tummaa leipää muun muassa kastanjajauhosta, manteleista ja siemenistä – maistuu myös herkullisena aamiaisleipänä!

tiistai 20. tammikuuta 2015 teksti KUNTOPLUS

Tumma kastanjaleipä

1 vuokalimppu/25 viipaletta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 45 minuuttia

Aika yhteensä: 100 minuuttia - Lämmitykset: 45 minuuttia

AINEKSET

½ l haaleaa vettä

½ palaa hiivaa

1 tl suolaa

1½ dl manteleita

1 dl auringonkukansiemeniä

2 dl pellavansiemeniä

2 rkl psylliumkuorijauhetta

200 g kastanjajauhoja

175 g seesamjauhoja

Päälle:

Pellavansiemeniä

Valmistus

  • Liuota hiiva veteen.
  • Lisää suola, mantelit, auringonkukansiemenet ja pellavansiemenet.
  • Lisää loput ainekset ja sekoita taikinaa pari minuuttia.
  • Anna taikinan kohota vähintään 45 minuuttia. Kumoa taikina pieneen öljyttyyn leipävuokaan. Ripottele pinnalle pellavansiemeniä.
  • Paista leipää 175 asteessa kiertoilmauunissa 35-45 minuuttia. Kumoa leipä vuoasta ja anna sen jäähtyä ennen tarjoilua.
  • Leipä sopi pakastettavaksi.

LUE MYÖS: Ketoleipä - vähähiilihydraattista siemenleipää ilman jauhoja

ravintosisältö/annos

Energiaa: 113 kcal

Proteiinia: 6,3 g

Rasvaa: 5,8 g

Hiilihydraattia: 31,5 g

Kuitua: 3,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee