Tumma kastanjaleipä

100 minuuttia
113 kcal

Herkullista tummaa leipää muun muassa kastanjajauhosta, manteleista ja siemenistä – maistuu myös herkullisena aamiaisleipänä!

Tummaa kastanjaleipää

Tumma kastanjaleipä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 vuokalimppu/25 viipaletta

  • 1 l haaleaa vettä
  • 1 palaa hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 3 dl manteleita
  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • 4 dl pellavansiemeniä
  • 4 rkl psylliumkuorijauhetta
  • 400 g kastanjajauhoja
  • 350 g seesamjauhoja

Päälle:

  • Pellavansiemeniä

Valmistus

  • Liuota hiiva veteen.

  • Lisää suola, mantelit, auringonkukansiemenet ja pellavansiemenet.

  • Lisää loput ainekset ja sekoita taikinaa pari minuuttia.

  • Anna taikinan kohota vähintään 45 minuuttia. Kumoa taikina pieneen öljyttyyn leipävuokaan. Ripottele pinnalle pellavansiemeniä.

  • Paista leipää 175 asteessa kiertoilmauunissa 35-45 minuuttia. Kumoa leipä vuoasta ja anna sen jäähtyä ennen tarjoilua.

  • Leipä sopi pakastettavaksi.

LUE MYÖS: Ketoleipä - vähähiilihydraattista siemenleipää ilman jauhoja


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background