Chia-mantelijauhosämpylät

Gluteenittomat chia-mantelijauhosämpylät

Chia-siemeniä ja mantelijauhoja sisältävät sämpylät - täysin ilman gluteenia. Ihana välipala!

maanantai 19. tammikuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Chia-mantelisämpylät

9 kpl

½ palaa hiivaa
4 dl haaleaa vettä
1 dl chia-siemeniä
2/3 tl suolaa
½ dl seesaminsiemeniä
2 munaa
2 dl mantelijauhoja
50 g mantelirouhetta
5 dl täysjyväriisijauhoja
Koristeeksi: Chia-siemeniä

Kestätkö gluteenia? Lue gluteeniherkkyyden oireista täältä.

Valmistus

  • Liuota hiiva veteen. Lisää chia-siemenet ja suola.
  • Anna seoksen seistä vähintään tunti, mieluiten seuraavaan päivään.
  • Lisää kaikki muut ainekset riisijauhoja lukuun ottamatta ja sekoita hyvin.
  • Lisää riisijauhot pienissä erissä koko ajan sekoittaen.
  • Taikina on valmis, kun se tuntuu kiinteältä, mutta on vielä pehmeää.
  • Anna taikinan kohota 20 min lämpimässä paikassa.
  • Tee taikinasta 9 sämpylää ja ripottele niiden pinnalle chia-siemeniä. Paista 175 asteessa kiertoilmauunissa 20‒25 min.
  • VINKKI! Voit värjätä sämpylät mustiksi syötävillä hiilirakeilla. Käytä yhteen taikina-annokseen pussillinen rakeita. Hiilirakeita voi ostaa netistä www.sortofcoal.com

Pidätkö jauhottomasta leivästä?

Kokeile KUNTO PLUS -lehden herkullista kivikauden leipää, porkkanakeksejä ja siemensämpylöitä. Ohjeet saat täältä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee