Mantelinen chiapuuro vadelmakastikkeella

30 minuuttia
250 kcal

Oletko sinäkin tykästynyt chiapuuroon? Kokeile tätä versiota, joka tehdään mantelijuomaan ja jonka päälle laitetaan ihanaa vadelmakastiketta. Reseptiin ei tule lainkaan sokeria!

Mantelinen chiapuuro vadelmakastikkeella

JÄLKIRUOKAHERKKU Laita kokonainen manteli yhteen chiapuuroannokseen, niin voitte kisata siitä, kuka saa mantelin!

© wichmann+bendtsen

Mantelista chiapuuroa vadelmakastikkeella

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ⅓ dl chian siemeniä
  • ¾ dl mantelimaitoa
  • ½ dl maustamatonta rahkaa
  • tl steviaa
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ½ dl kuohukermaa
  • 12 g manteleita

Vadelmakastike

  • 150 g (pakastettuja) vadelmia
  • ¼ tl vaniljajauhetta

Koristeluun

  • vadelmia
  • muutama manteli

Valmistus

  • Sekoita chian siemenet, mantelimaito, rahka, stevia ja vanilja. Anna siementen turvota nesteessä vähintään 20 minuuttia.

  • Vaahdota kerma ja rouhi mantelit. Sekoita chian joukkoon. Lisää tarvittaessa vähän mantelimaitoa.

  • Kuumenna vadelmat kattilassa ja anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia. Lisää vanilja.

  • Halkaise ja paahda loput­ ­mantelit. Jaa chiapuuro annosmaljoihin. Valuta päälle vadelmakastiketta ja koristele annokset mantelirouheella ja vadelmilla.

Haluatko tehdä jouluherkut itse? Tutustu KUNTO PLUSsan jouluherkkuresepteihin, jotka ovat hieman normiversioita terveellisempiä. Maistuisivatko vaikkapa rommipallot tai minttusuklaakuulat?