Mantelinen chiapuuro vadelmakastikkeella
Jälkiruokaherkku

Laita kokonainen manteli yhteen chiapuuroannokseen, niin voitte kisata siitä, kuka saa mantelin!

© wichmann+bendtsen

Mantelinen chiapuuro vadelmakastikkeella

Oletko sinäkin tykästynyt chiapuuroon? Kokeile tätä versiota, joka tehdään mantelijuomaan ja jonka päälle laitetaan ihanaa vadelmakastiketta. Reseptiin ei tule lainkaan sokeria!

keskiviikko 27. marraskuuta 2019 teksti M. Kristensen

Mantelista chiapuuroa vadelmakastikkeella

4 annosta

¾ dl chian siemeniä
1½ dl mantelimaitoa
1 dl maustamatonta rahkaa
¹⁄8 tl steviaa
½ tl vaniljajauhetta
1 dl kuohukermaa
25 g manteleita

Vadelmakastike
300 g (pakastettuja) vadelmia
¼ tl vaniljajauhetta

Koristeluun
vadelmia
muutama manteli


LUE MYÖS: Chiapuuro on terveellinen aamupala

Valmistus

  • Sekoita chian siemenet, mantelimaito, rahka, stevia ja vanilja. Anna siementen turvota nesteessä vähintään 20 minuuttia.
  • Vaahdota kerma ja rouhi mantelit. Sekoita chian joukkoon. Lisää tarvittaessa vähän mantelimaitoa.
  • Kuumenna vadelmat kattilassa ja anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia. Lisää vanilja.
  • Halkaise ja paahda loput­ ­mantelit. Jaa chiapuuro annosmaljoihin. Valuta päälle vadelmakastiketta ja koristele annokset mantelirouheella ja vadelmilla. 
Ravintosisältö/annos
Energiaa 250 kcal
Proteiinia 8,9 g
Rasvaa 18,1 g 
Hiilihydraattia 12,8 g
Kuitua 9 g


Haluatko tehdä jouluherkut itse? Tutustu KUNTO PLUSsan jouluherkkuresepteihin, jotka ovat hieman normiversioita terveellisempiä. Maistuisivatko vaikkapa rommipallot tai minttusuklaakuulat?

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Millä välineellä treenaat mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee