Mantelinen chiapuuro vadelmakastikkeella
Jälkiruokaherkku

Laita kokonainen manteli yhteen chiapuuroannokseen, niin voitte kisata siitä, kuka saa mantelin!

© wichmann+bendtsen

Mantelinen chiapuuro vadelmakastikkeella

Oletko sinäkin tykästynyt chiapuuroon? Kokeile tätä versiota, joka tehdään mantelijuomaan ja jonka päälle laitetaan ihanaa vadelmakastiketta. Reseptiin ei tule lainkaan sokeria!

keskiviikko 27. marraskuuta 2019 teksti M. Kristensen

Mantelista chiapuuroa vadelmakastikkeella

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 20 minuuttia

Valmistusaika: 10 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

¾ dl chian siemeniä

1½ dl mantelimaitoa

1 dl maustamatonta rahkaa

¹⁄8 tl steviaa

½ tl vaniljajauhetta

1 dl kuohukermaa

25 g manteleita

Vadelmakastike

300 g (pakastettuja) vadelmia

¼ tl vaniljajauhetta

Koristeluun

vadelmia

muutama manteli

Valmistus

  • Sekoita chian siemenet, mantelimaito, rahka, stevia ja vanilja. Anna siementen turvota nesteessä vähintään 20 minuuttia.
  • Vaahdota kerma ja rouhi mantelit. Sekoita chian joukkoon. Lisää tarvittaessa vähän mantelimaitoa.
  • Kuumenna vadelmat kattilassa ja anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia. Lisää vanilja.
  • Halkaise ja paahda loput­ ­mantelit. Jaa chiapuuro annosmaljoihin. Valuta päälle vadelmakastiketta ja koristele annokset mantelirouheella ja vadelmilla.


    Haluatko tehdä jouluherkut itse? Tutustu KUNTO PLUSsan jouluherkkuresepteihin, jotka ovat hieman normiversioita terveellisempiä. Maistuisivatko vaikkapa rommipallot tai minttusuklaakuulat?


Ravintosisältö/annos

Energiaa: 250 kcal

Proteiinia: 8,9 g

Rasvaa: 18,1 g

Hiilihydraattia: 12,8 g

Kuitua: 9 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee