Mantelimarenkia, marinoituja nektariineja ja vaniljarahkaa

30 minuuttia
388 kcal

Tämä kielenvievä marenkiherkku valmistuu puolessa tunnissa.

Marenkiherkkua

Helppo ja herkullinen marenkijälkiruoka

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ vaniljatankoa
  • 2 dl rahkaa
  • 1 seljankukka­mehutiivistettä
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 nektariinia
  • 2 munanvalkuaista
  • ripaus merisuolaa
  • 50 g vaaleaa ruokosokeria
  • 50 g manteleita

Lisäksi

  • lakritsijauhetta
  • ketunleipää, minttua tai sitruunamelissaa

Mantelimarengin, marinoitujen nektariinien ja vaniljarahkan valmistus

  • Raaputa siemenet vaniljatangosta. Säästä tanko ja sekoita siemenet ja 1 tl seljankukkamehua rahkaan.
  • Sekoita marinadi, jossa on 2 rkl seljankukkamehua, vaniljatanko ja ½ sitruunan mehu.
  • Lohko nektariinit ja laita lohkot marinadiin. Pane vaniljarahka ja nektariinit pariksi tunniksi jääkaappiin.
  • Kuumenna uuni 175-asteiseksi (ei kiertoilmaa). Vatkaa valkuaiset ja suola puolikovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa, kunnes marenkimassa on niin kovaa, että se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.
  • Hienonna mantelit ja sekoita ne varovasti marenkimassaan.
  • Muotoile neljä marenkia leivinpaperille leivinpellin päälle. Paista marenkeja 20 min, ja jäähdytä ne ritilän päällä.
  • Kokoa jälkiruoka marengeista, marinoiduista nektariineista ja vaniljarahkasta. Ripottele pinnalle lakritsijauhetta ja ketunleipiä tai yrttejä.

VINKKI Voit maustaa marengin mantelien sijaan myös hasselpähkinöillä ja vaihtaa nektariinit marjoihin.