Mantelimarengin, marinoitujen nektariinien ja vaniljarahkan valmistus
Raaputa siemenet vaniljatangosta. Säästä tanko ja sekoita siemenet ja 1 tl seljankukkamehua rahkaan.
Sekoita marinadi, jossa on 2 rkl seljankukkamehua, vaniljatanko ja ½ sitruunan mehu.
Lohko nektariinit ja laita lohkot marinadiin. Pane vaniljarahka ja nektariinit pariksi tunniksi jääkaappiin.
Kuumenna uuni 175-asteiseksi (ei kiertoilmaa). Vatkaa valkuaiset ja suola puolikovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa, kunnes marenkimassa on niin kovaa, että se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.
Hienonna mantelit ja sekoita ne varovasti marenkimassaan.
Muotoile neljä marenkia leivinpaperille leivinpellin päälle. Paista marenkeja 20 min, ja jäähdytä ne ritilän päällä.
Kokoa jälkiruoka marengeista, marinoiduista nektariineista ja vaniljarahkasta. Ripottele pinnalle lakritsijauhetta ja ketunleipiä tai yrttejä.
VINKKI Voit maustaa marengin mantelien sijaan myös hasselpähkinöillä ja vaihtaa nektariinit marjoihin.