Marenkiherkkua
© wichmann+bendtsen

Mantelimarenkia, marinoituja nektariineja ja vaniljarahkaa

Tämä kielenvievä marenkiherkku valmistuu puolessa tunnissa.

tiistai 28. elokuuta 2018 teksti Anne Larsen

Helppo ja herkullinen marenkijälkiruoka

2 annosta

½ vaniljatankoa
2 dl rahkaa
1 tl + 2 rkl seljankukka­mehutiivistettä
½ sitruunan mehu
2 nektariinia
2 munanvalkuaista
ripaus merisuolaa
50 g vaaleaa ruokosokeria
50 g manteleita


Lisäksi

lakritsijauhetta
ketunleipää, minttua tai sitruunamelissaa

Mantelimarengin, marinoitujen nektariinien ja vaniljarahkan valmistus

  • Raaputa siemenet vaniljatangosta. Säästä tanko ja sekoita siemenet ja 1 tl seljankukkamehua rahkaan.
  • Sekoita marinadi, jossa on 2 rkl seljankukkamehua, vaniljatanko ja ½ sitruunan mehu.
  • Lohko nektariinit ja laita lohkot marinadiin. Pane vaniljarahka ja nektariinit pariksi tunniksi jääkaappiin.
  • Kuumenna uuni 175-asteiseksi (ei kiertoilmaa). Vatkaa valkuaiset ja suola puolikovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa, kunnes marenkimassa on niin kovaa, että se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.
  • Hienonna mantelit ja sekoita ne varovasti marenkimassaan.
  • Muotoile neljä marenkia leivinpaperille leivinpellin päälle. Paista marenkeja 20 min, ja jäähdytä ne ritilän päällä.
  • Kokoa jälkiruoka marengeista, marinoiduista nektariineista ja vaniljarahkasta. Ripottele pinnalle lakritsi­jauhetta ja ketunleipiä tai yrttejä.

VINKKI!

Voit maustaa marengin mantelien sijaan myös hasselpähkinöillä ja vaihtaa nektariinit marjoihin. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 388 kcal
Proteiinia 20,2 g
Hiili­hydraattia 46,9 g
Rasvaa 14,1 g
Kuitua 3,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee