Karamellisoituja kanelimanteleita
Mausteilla tai ilman –

kanelin kanssa karamellisoidut mantelit maistuvat ihanilta, mutta voit myös jättää kanelin pois tai käyttää muita mausteita.

© wichmann+bendtsen

Karamellisoidut kanelimantelit

Herkullisen rapeaksi paahdetut ja karamellisoidut mantelit maistuvat joululta. Tässä ohjeessa paahdetut mantelit maustetaan kanelilla. Katso, kuinka helposti karamellisoidut kanelimantelit valmistuvat kotona.

perjantai 30. lokakuuta 2020 teksti S. Leth

Karamellisoidut kanelimantelit

1 pieni purkki

TARVITTAVA AIKA

Aika yhteensä: 15 minuuttia

AINEKSET

3 rkl vettä

5 rkl kookossokeria

1 vaniljajauhetta

1 kanelia

200 g manteleita

Valmistus

  • Mittaa vesi, sokeri, vanilja ja kaneli pannulle. Kuumenna sekoitellen kunnes sokeri on sulanut. 
  • Lisää mantelit ja sekoita niin että ne ovat kokonaan karamellisoituneen sokerin peitossa. 
  • Nosta mantelit pannulta, jäähdytä ja pakkaa ilmatiiviiseen tölkkiin.

VINKKI! Ruokosokeri ja kaikki joulumausteet sopivat manteleihin.

Ravintosisältö/manteli

Energiaa: 6 kcal

Proteiinia: 0,2 g

Rasvaa: 0,5 g

Hiilihydraattia: 1 g

Kuitua: 0,1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee