Terveellisiä reseptejä Jälkiruoka Lakritsinm... Lakritsinmakuinen mantelinugaa 20 minuuttia 114 kcal Vähemmän kaloreita, enemmän makua! Teksti: KUNTOPLUS 24. marraskuuta 2013 Lakritsinmakuinen mantelinugaa Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 3 dl manteleita 2 dl vaaleaa ruokosokeria 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä 2 rkl lakritsijuurijauhetta 1 dl juoksevaa hunajaa 1 tl merisuolaa Valmistus Paahda mantelit paistinpannussa ilman rasvaa ja levitä ne laakealle vadille jäähtymään. Kuumenna sokeri suuressa paistinpannussa. Kun sokeri alkaa sulaa reunoiltaan, kaada öljy reunoille. Sekoita huolellisesti. Lisää lakritsijauhe, hunaja ja suola ja anna seoksen sulaa ja sekoittua. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon mantelit. Levitä seos leivinpaperille ja anna sen jäähtyä. Riko levy sopivankokoisiksi palasiksi ja tarjoa. Mantelit