Lakritsinmakuinen mantelinugaa

Vähemmän kaloreita, enemmän makua!

maanantai 25. marraskuuta 2013 teksti KUNTOPLUS

3 dl manteleita
2 dl vaaleaa ruokosokeria
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 rkl lakritsijuurijauhetta
1 dl juoksevaa hunajaa
1 tl merisuolaa

Valmistus

  • Paahda mantelit paistinpannussa ilman rasvaa ja levitä ne laakealle vadille jäähtymään.
  • Kuumenna sokeri suuressa paistinpannussa. Kun sokeri alkaa sulaa reunoiltaan, kaada öljy reunoille. Sekoita huolellisesti.
  • Lisää lakritsijauhe, hunaja ja suola ja anna seoksen sulaa ja sekoittua. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon mantelit.
  • Levitä seos leivinpaperille ja anna sen jäähtyä.
  • Riko levy sopivankokoisiksi palasiksi ja tarjoa.

Maistuvatko mantelit? Niin meillekin. Entä paljonko manteleita pitäisi popsia päivittäin? Me kerromme. 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?

KUNTO PLUS suosittelee