Lakritsinmakuinen mantelinugaa

20 minuuttia
114 kcal

Vähemmän kaloreita, enemmän makua!

Lakritsinmakuinen mantelinugaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 3 dl manteleita
  • 2 dl vaaleaa ruokosokeria
  • 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 2 rkl lakritsijuurijauhetta
  • 1 dl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl merisuolaa

Valmistus

  • Paahda mantelit paistinpannussa ilman rasvaa ja levitä ne laakealle vadille jäähtymään.

  • Kuumenna sokeri suuressa paistinpannussa. Kun sokeri alkaa sulaa reunoiltaan, kaada öljy reunoille. Sekoita huolellisesti.

  • Lisää lakritsijauhe, hunaja ja suola ja anna seoksen sulaa ja sekoittua. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon mantelit.

  • Levitä seos leivinpaperille ja anna sen jäähtyä.

  • Riko levy sopivankokoisiksi palasiksi ja tarjoa.