Lakritsinmakuinen mantelinugaa

Vähemmän kaloreita, enemmän makua!

maanantai 25. marraskuuta 2013 teksti KUNTOPLUS

Lakritsinmakuinen mantelinugaa

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Aika yhteensä: 20 minuuttia

AINEKSET

3 dl manteleita

2 dl vaaleaa ruokosokeria

2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä

2 rkl lakritsijuurijauhetta

1 dl juoksevaa hunajaa

1 tl merisuolaa

Valmistus

  • Paahda mantelit paistinpannussa ilman rasvaa ja levitä ne laakealle vadille jäähtymään.
  • Kuumenna sokeri suuressa paistinpannussa. Kun sokeri alkaa sulaa reunoiltaan, kaada öljy reunoille. Sekoita huolellisesti.
  • Lisää lakritsijauhe, hunaja ja suola ja anna seoksen sulaa ja sekoittua. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon mantelit.
  • Levitä seos leivinpaperille ja anna sen jäähtyä.
  • Riko levy sopivankokoisiksi palasiksi ja tarjoa.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 114 kcal

Proteiinia: 1,9 g

Rasvaa: 5 g

Hiilihydraattia: 15,9 g

Kuitua: 0,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee