Marja- ja rahkatäytteiset granolaleivokset

Leivokset näyttävät monimutkaisilta valmistaa, mutta itse asiassa niiden teko sujuu valmiin granolan ja muffinipellin avulla käden käänteessä.

Neljä granolaleivosta rahkalla ja marjoilla täyttyinä.

Marja- ja rahkatäytteiset granolaleivokset

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

Leivospohjat:

  • ½ muffinipelti
  • ½ dl pähkinöitä ja siemeniä, esim. manteleita ja auringonkukansiemeniä
  • ½ rkl kookosöljyä ja hiukan lisää muffinipellin voiteluun
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa
  • ½ muna
  • ½ rkl hunajaa

Rahkatäyte

  • 1 dl rahkaa
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ½ rkl juoksevaa hunajaa

Lisäksi

  • 1 dl marjoja ja hedelmiä, esim. keltaisia vadelmia ja mustikoita
  • ¼ luomulimetin kuori
  • koristeeksi esim. ketunleipää

Valmistus

  • Hienonna pähkinät ja siemenet, sulata kookosöljy ja yhdistä ne sekä muut leivospohjien ainekset. Sekoita huolellisesti.
  • Voitele muffinipelti kookosöljyllä. Painele granolamassa huolellisesti neljään muffinipellin vuokaan.
  • Paista noin 14 min 175 asteessa, kunnes leivokset ovat kullanruskeita. Jäähdytä pelti ritilän päällä. Älä irrota leivospohjia pellistä ennen kuin ne ovat täysin jäähtyneet.
  • Yhdistä rahkaseoksen ainekset ja sekoita.
  • Täytä leivospohjat rahkaseoksella ja tuoreilla marjoilla ja hedelmillä. Koristele limetinkuorisuikaleilla ja ketunleivillä.

Itsetehdyn granolan ohjeen saat täältä