Viisi hyvää syytä kokeilla piparjuurta
Jos piparjuuri on jäänyt toistaiseksi etäiseksi tuttavuudeksi, kannattaa asia korjata pikimmiten - makunsa lisäksi se voi esimerkiksi auttaa hoikistumaan.
Jos piparjuuri on jäänyt toistaiseksi etäiseksi tuttavuudeksi, kannattaa asia korjata pikimmiten - makunsa lisäksi se voi esimerkiksi auttaa hoikistumaan.
Pirteän säpäkkä piparjuuri antaa makua ruokiin, mutta se voi myös tehostaa energiankulutusta ja vastustuskykyä!
Tutkimusten mukaan piparjuuriraasten syöminen voi laskea sykettä. Piparjuuri sisältää myös runsaasti kaliumia, joka auttaa laskemaan verenpainetta. Sydän siis kiittää pirteän piparjuuren syömisestä!
Piparjuurta on käytetty rohtona mm. vilustumisoireisiin ja poskiontelotulehduksiin. A- ja C-vitamiinipitoisuutensa ansiosta se voi myös tukea vastustuskykyä, joten piparjuuri kannattaa pitää mielessä talviflunssien jyllätessä.
Piparjuuri sisältää runsaasti rautaa, jota tarvitaan hapen kuljetukseen elimistössä. Raudanpuute voi oireilla muun muassa väsymyksenä.
Piparjuuri sisältää proteiinia, ja sillä on myös energiankulutusta aktivoivia ominaisuuksia, joten se sopii hyvin painonpudottajan ruokavalioon.
Piparjuuressa on runsaasti kuitua, joka edistää ruuansulatusta - suolistosi kiittää!
Piparjuuri sopii mausteeksi moniin ruokiin antamaan tymäkän pippurista makua. Piparjuuriraaste sopii sinällään voileivän tai tartarpihvin päälle sekä maustamaan höyrytettyjä vihanneksia, perunamuusia tai keittoja. Piparjuurta ei pidä lämmittää, mutta sitä voi lisätä lämpimiin ruokiin ennen tarjoilua.
Käytä piparjuurta antamaan makua esimerkiksi perunamuussiin, kastikkeisiin ja keittoihin tai lisää sitä salaatin tai höyrytettyjen kasvisten päälle.
Piparjuuren maku sopii hyvin yhteen happamien makujen kanssa, joten yhdistä se esim. säilöttyihin punajuuriin tai kylmään sitruunakastikkeeseen.
Piparjuuri toimii hyvin myös kypsentämättömän lihan seurana. Kokeile vaikka lohitartaria piparjuuren, sitruunan ja omenan kanssa.