Ruis on elimistön kannalta paras täysjyvävilja

Täysjyväpitoinen ruoka sekä hoikistaa että vähentää elimistön tulehdustilaa. Erityisen terveellisiä ovat ruis ja täysjyväjauhoista valmistettu ruisleipä.

Ruisleipää, jonka päällä juustoa ja paprikaa

Täysjyvätuotteet ovat osa terveellistä ruokavaliota, mutta kaikkein terveellisintä vaihtoehtoa etsivän kannattaa valita ostoskoriinsa täysjyväruista. Havainnon tekivät tanskalaistutkijat vertailtuaan eri täysjyvätuotteiden vaikutusta niitä syövien terveydentilaan.

Kahdeksan viikon ajan koehenkilöt söivät täysjyvätuotteita, keskimäärin 130–230 grammaa päivittäin. Seuraavina kahdeksana viikkona koehenkilöt söivät vaaleaa leipää, riisiä ja pastaa. Ruokavalio vaikutti merkittävästi: Täysjyväviikoilla koehenkilöt söivät vähemmän ja laihtuivat, ja heidän elimistössään oli vähemmän tulehduksen merkkejä. Pitkälle jalostetut viljatuotteet sen sijaan eivät edistäneet terveyttä.

Tutkimustulosten mukaan selvästi myönteisin vaikutus terveyteen oli nimenomaan täysjyvärukiilla.

Lähde: DTU Fødevareinstituttet ja Leipätiedotus

Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

TARJOUS: 3 kk 8,95 €


Newsletter background