Ruisleipää, jonka päällä juustoa ja paprikaa

Ruis on elimistön kannalta paras täysjyvävilja

Täysjyväpitoinen ruoka sekä hoikistaa että vähentää elimistön tulehdustilaa. Erityisen terveellisiä ovat ruis ja täysjyväjauhoista valmistettu ruisleipä.

maanantai 26. helmikuuta 2018 teksti KUNTOPLUS

Täysjyvätuotteet ovat osa terveellistä ruokavaliota, mutta kaikkein terveellisintä vaihtoehtoa etsivän kannattaa valita ostoskoriinsa täysjyväruista. Havainnon tekivät tanskalaistutkijat vertailtuaan eri täysjyvätuotteiden vaikutusta niitä syövien terveydentilaan.

Kahdeksan viikon ajan koehenkilöt söivät täysjyvätuotteita, keskimäärin 130–230 grammaa päivittäin. Seuraavina kahdeksana viikkona koehenkilöt söivät vaaleaa leipää, riisiä ja pastaa. Ruokavalio vaikutti merkittävästi: Täysjyväviikoilla koehenkilöt söivät vähemmän ja laihtuivat, ja heidän elimistössään oli vähemmän tulehduksen merkkejä. Pitkälle jalostetut viljatuotteet sen sijaan eivät  edistäneet terveyttä.

Tutkimustulosten mukaan selvästi myönteisin vaikutus terveyteen oli nimenomaan täysjyvärukiilla. 

Lähde: DTU Fødevareinstituttet ja Leipätiedotus

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee