Nainen, jonka henki haisee valkosipulilta
Pahanhajuinen hengitys

Hups! Tuliko syötyä lounaalla liikaa valkosipulia? Ei hätää, apu on lähellä. 

© iStock

Näin vältät pahanhajuisen hengityksen valkosipulia syötyäsi

Meillä on sinulle hyviä uutisia, jos pidät valkosipulista, mutta et pahanhajuisesta hengityksestä.

torstai 20. lokakuuta 2016 teksti S. Mahler

Lounaalla on ollut tähän asti pakko pidättäytyä valkosipulista, jos on tiennyt joutuvansa istumaan työkavereiden kanssa pienessä kokoushuoneessa tai jos on halunnut suudella kumppania illalla töistä kotiin tullessa. Nyt tähän on tullut muutos, sillä valkosipulin aiheuttamasta pahanhajuisesta hengityksestä ei ole mikään pakko kärsiä.

Pienellä kikalla pääsee nimittäin eroon kiusallisesta vaivasta.

Ohion yliopiston tutkijoiden mukaan omenoiden tai salaatin syöminen samaan aikaan valkosipulin kanssa tai juuri valkosipulin syömisen jälkeen hoitaa homman. Puolen tunnin sisällä hengitys lakkaa haisemasta.

"Vastalääkkeen" kanssa ei siis saa viivytellä. Jos valkosipuli ehtii mahalaukkuun ensin, sen ainesosat joutuvat myös ensimmäisenä verenkiertoon, eikä silloin hengityksen haisemista estä mikään määrä omenoita - ei vaikka välissä olisi vain minuutti tai pari.

Muita konsteja pahanhajuisen hengityksen ehkäisyyn 

Muillakin ruoka-aineilla sanotaan olevan valkosipulin hajua kumoavia vaikutuksia. Voit esimerkiksi syödä pinaattia, juoda maitoa tai pureskella tuoretta persiljaa heti valkosipulin nauttimisen perään, niin hengityksen pitäisi olla raikas.

Jos et onnistu saamaan valkosipulin hajua täysin pois hengityksestä, voit lohduttautua sillä, että ainakin valkosipuli on hyväksi terveydelle. Se voi nimittäin esimerkiksi auttaa alentamaan verenpainetta.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee