Näin vältät pahanhajuisen hengityksen valkosipulia syötyäsi

Meillä on sinulle hyviä uutisia, jos pidät valkosipulista, mutta et pahanhajuisesta hengityksestä.

Nainen, jonka henki haisee valkosipulilta

PAHANHAJUINEN HENGITYS Hups! Tuliko syötyä lounaalla liikaa valkosipulia? Ei hätää, apu on lähellä.

© iStock

Lounaalla on ollut tähän asti pakko pidättäytyä valkosipulista, jos on tiennyt joutuvansa istumaan työkavereiden kanssa pienessä kokoushuoneessa tai jos on halunnut suudella kumppania illalla töistä kotiin tullessa. Nyt tähän on tullut muutos, sillä valkosipulin aiheuttamasta pahanhajuisesta hengityksestä ei ole mikään pakko kärsiä.

Pienellä kikalla pääsee nimittäin eroon kiusallisesta vaivasta.

Ohion yliopiston tutkijoiden mukaan omenoiden tai salaatin syöminen samaan aikaan valkosipulin kanssa tai juuri valkosipulin syömisen jälkeen hoitaa homman. Puolen tunnin sisällä hengitys lakkaa haisemasta.

"Vastalääkkeen" kanssa ei siis saa viivytellä. Jos valkosipuli ehtii mahalaukkuun ensin, sen ainesosat joutuvat myös ensimmäisenä verenkiertoon, eikä silloin hengityksen haisemista estä mikään määrä omenoita - ei vaikka välissä olisi vain minuutti tai pari.

LUE MYÖS: Mitä hyötyä valkosipulista on?

Muita konsteja pahanhajuisen hengityksen ehkäisyyn

Muillakin ruoka-aineilla sanotaan olevan valkosipulin hajua kumoavia vaikutuksia. Voit esimerkiksi syödä pinaattia, juoda maitoa tai pureskella tuoretta persiljaa heti valkosipulin nauttimisen perään, niin hengityksen pitäisi olla raikas.

Jos et onnistu saamaan valkosipulin hajua täysin pois hengityksestä, voit lohduttautua sillä, että ainakin valkosipuli on hyväksi terveydelle. Se voi nimittäin esimerkiksi auttaa alentamaan verenpainetta.