Kuitu edistää painonhallintaa

Painonpudotuksesta haaveilevan kannattaa syödä runsaasti kasviksia, marjoja ja hiutaleita. Lue alta, miksi juuri näihin kannattaa panostaa.

Kaurahiutaleita kulhossa

Ripottele kaurapuuron päälle hieman marjoja, niin saat jo aamiaisella runsaasti kuitua.

© iStock

Kaurapuuroannos marjojen kera, pari viipaletta ruisleipää, kourallinen pähkinöitä tai pari porkkanaa. Kuidun saannin ravinnosta ei pitäisi olla mahdottoman vaikeaa. Jos haaveilet parin kilon painonpudotuksesta, kuidun saannin lisääminen kannattaa.

Kaura on varsinainen terveyspommi, ja moni aloittaakin päivänsä kauralla.

[Ravintokuitu](https://kuntoplus.fi/terveellinen-ruokavalio/ravitsemusneuvoja/ravintokuitu) on imeytymätöntä hiilihydraattia, jota on esimerkiksi kaikissa kasviksissa. Juuri imeytymättömyys erottaa kuidun muista hiilihydraateista. Kuitu imee myös runsaasti nestettä itseensä, jolloin se turpoaa suolistossa ja lisää kylläisyyden tunnetta.

Kuidun syöminen esimerkiksi hedelmien, kasvisten, pähkinöiden tai täysjyvätuotteiden muodossa pitää kylläisenä pitkään. Mitä pidempään tunnet itsesi kylläiseksi, sitä epätodennäköisempää on, että sorrut makeisiin ja epäterveellisiin välipaloihin.

Riittävä kuidunsaanti ei ole vaikeaa. Suomessa suositellaan aikuisten päivittäiseksi kuidunsaanniksi 25–35 grammaa.

Näistä ruoka-aineista saat helposti runsaasti kuitua

Runsaasti terveellisiä ominaisuuksia

Kuidunsaannin lisäämisellä on muitakin hyötyjä kuin painon putoaminen. Imeytymätön ravintokuitu edistää nimittäin suolen toimintaa, jolloin kärsit turvotuksesta ja ummetuksesta entistä harvemmin. Kuitua sisältävät kasvikset ja viljat sisältävät myös runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka pienentävät ylipainon, sydän- ja verisuonitautien, diabeteksen ja suolistosyöpien riskiä.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background