Kesäkurpitsaspagettia ja tomaattikastiketta
Kesäkurpitsaspagetti

Vihannessorvin avulla teet helposti kesäkurpitsasta spagettia, joka on monin verroin tavallista spagettia terveellisempää.

Kesäkurpitsaspagetti on vähäenergiainen herkku

Sinun ei tarvitse luopua pastaruuista, vaikka tarkkaisilitkin energiansaantiasi. Vaihda tavallinen pasta kesäkurpitsasta tehtyyn spagettiin, niin voit edelleen nauttia lempipastaruuistasi.

tiistai 29. toukokuuta 2018 teksti A. Stærke

Pasta on monen suosikkiruoka, josta on olemassa lukemattomia eri variaatioita. Helposti varioitava pasta sopii moneen ruokavalioon ja valmistuu helposti, joten se sopii kiireiseen arkeen. Mutta jos tarkkailee painoaan, vehnäiset spiraalit ja pennet eivät olekaan paras valinta. Tavallisen pastan voi kuitenkin korvata esimerkiksi kesäkurpitsasta tehdyllä spagetilla, jolloin aterian kalorimäärä putoaa huimasti ja voit edelleen nauttia lempiruuistasi.

Kesäkurpitsaspagetti vastaan tavallinen spagetti

Kesäkurpitsaspagetin suurin valtti on, että se sisältää paljon vähemmän energiaa kuin tavallinen spagetti. 100 grammaa tavallista keitettyä spagettia sisältää 129 kilokaloria, kun taas kesäkurpitsaspagetin kalorimäärä jää 17 kilokaloriin. Säästät siis 112 kilokaloria 100 grammaa kohti vaihtamalla tavallisen spagetin kesäkurpitsaversioon.

Kesäkurpitsaspagetti on hiilaripihi vaihtoehto

Kalorimäärien suuri ero johtuu siitä, että tavallinen spagetti sisältää runsaasti hiilihydraatteja. 100 grammassa keitettyä spagettia on 27 grammaa hiilihydraatteja, kun taas kesäkurpitsaspagetin hiilihydraattimäärä on vain 2,6 grammaa. Kesäkurpitsaspagetti on siis hiilihydraattia välttelevän valinta. 

Yleinen pasta-annoksen koko illallisella on 200 grammaa. Jos syö päivittäin tuon määrän pastaa tai muuta hiilihydraattia, kuten riisiä tai perunaa, voi kesäkurpitsaspagettiin vaihtamalla vähentää merkittävästi päivittäistä ja siten viikoittaista energiansaantia, kun hiilihydraattimäärä pienenee dramaattisesti. 

Kuorma-autolastillinen kesäkurpitsaspagettia

Katso tästä, kuinka paljon kesäkurpitsaspagettia pitäisi syödä, jotta kalorimäärä olisi sama kuin tavallisessa spagettiannoksessa. Ero on huima!

Kesäkurpitsaspagetti on täynnä hyviä ravintoaineita

Sen lisäksi, että kesäkurpitsaspagetti sisältää paljon vähemmän energiaa ja hiilihydraattia kuin tavallinen spagetti, se sisältää myös runsaasti hyviä ravintoaineita. Kesäkurpitsassa on nimittäin sekä A- että C-vitamiinia ja lisäksi folaattia ja kaliumia. Lisäetuna kesäkurpitsaspagetin syömisessä on, että sen avulla saat helpommin syötyä suositusten mukaiset puoli kiloa kasviksia päivässä.

Vinkki: Täyttävämmän version saat sekoittamalla toisiinsa kesäkurpitsaspagettia ja täysjyväspagettia.

Ravintosisältö 100 grammassa kesäkurpitsaspagettia

Kalorit 17 kcal
Proteiini 1,7 g
Hiilihydraatti 2,6 g
Kuitu 1,2 g
Rasva 0,2 g

Miten kesäkurpitsaspagettia valmistetaan?

Kesäkurpitsaspagetti valmistuu kätevimmin vihannessorvin avulla. Vihannessorvi leikkaa vaivattomasti kesäkurpitsasta ja muista vihanneksista, kuten porkkanasta ja punajuuresta, ohutta nauhaa. 

Voiko kesäkurpitsaspagettia pakastaa?

Jos innostuit liikaa ja leikkasit liian ison annoksen kesäkurpitsaspagettia, voit hyvin pakastaa ylijääneen spagetin. Pakastimesta otettu ja sulatettu kesäkurpitsaspagetti sisältää runsaasti nestettä, joten se on hyvä valuttaa ennen käyttöä. Vaikka kesäkurpitsaspagettia voi hyvin pakastaa, se on kuitenkin parasta tuoreena.  

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee