Vältä näitä 5 asiaa laihduttaessasi

Hiljaa hyvä tulee, vaikka mieli olisikin kärsimätön.

Treenivarusteita

1. Tiettyjen ruoka-aineiden hylkääminen kokonaan

Tiettyjen ruokien täyskiellosta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Kielletty hedelmä alkaa yleensä vain houkuttaa kahta kauheammin, ja retkahdus voi pahimmillaan torpata koko hankkeen. Pidä järki päässä ja panosta aivan tavalliseen, terveelliseen ruokaan. Monipuolista ruokaa pikkuisen vähemmän kuin mitä energiaa kuluu, on voittoisa resepti.

2. Nälän sietäminen

Vaikka ystäväsi pärjää salaatilla, se ei tarkoita, että sinun pitäisi. Syö terveellisiä välipaloja aterioiden välillä sillä muuten näläntunne vain yltyy ja johtaa lopulta ylensyöntiin.

3. Suuret muutokset kertarysäyksellä

Kun elämänmuutospäätös on tehty ja intoa riittää, mieli tekee usein muuttaa koko elämä kerralla: treenata joka päivä, pyöräillä töihin, syödä superterveellisesti ja kieltäytyä jokaisesta herkkupalasta. Liian monet muutokset yhdellä kertaa voivat kuitenkin uuvuttaa, ja koko projekti tuntua sittenkin liian vaikealta. Parempi siis aloittaa maltilla ja totutella ajan mittaan uusiin tapoihin vaikka yksi kerrallaan, näin ne myös todennäköisemmin jäävät pysyviksi.

Haluaisitko pudottaa painoa ilman kaloreiden laskemista? 16/8-pätkäpaasto voi olla vastaus – lue lisää täältä

4. Unesta tinkiminen treenaamisen vuoksi

Vaikka treenaamisesta tuntuisi saavan niin paljon virtaa, että vähempikin uni riittää, kannattaa silti pitää huoli riittävistä yöunista. Jos haluat laihtua, tarvitset riittävästi unta, sillä nälkäisenä ja väsyneenä on erityisen vaikeaa vastustaa mielihaluja. Voit tarkistaa KUNTO PLUSsan testillä, saatko riittävästi unta.

5. Liikuntamuodon valinta yksinomaan energian kulutuksen perusteella

On totta, että juoksu kuluttaa enemmän energiaa kuin jooga. Jos kuitenkin inhoaa juoksemista, ei energiankulutustaulukoista ole paljon iloa, kun lenkille ei tule kuitenkaan lähdettyä. Parasta liikuntaa on se, mitä oikeasti haluat ja jaksat harrastaa ja mistä todella pidät, esimerkiksi jooga. Parasta liikuntaa lajista riipumatta on se, mitä harrastat aktiivisesti.

LUE MYÖS: Ateriankorvikkeet – apua painonhallintaan vai ei?