KUNTO PLUSsan 8 viikon Uusi alku: "Nukun yöni paremmin"

Laadukkaampi uni ja toimivampi ruuansulatus – siinä kaksi varsin suurta parannusta, jotka Riikka saavutti noudattamalla kuutta yksinkertaista periaatetta Uusi alku -verkkovalmennuksesta. Nyt hän kertoo, miksi se toimi hänelle.

 Riikka osallistui KUNTO PLUSsan Uusi alku -verkkovalmennukseen.

UUSI ALKU PANEE TAVAT UUSIKSI – Riikka oppi käyttämään ruuanlaitossa enemmän kasviksia.

© wichmann+bendtsen

Nykyisin Riikka ostaa aina kaupasta paria kolmea kaalia, mitä hän ei todellakaan tehnyt ennen kuin oli sisäistänyt Uuden alun periaatteet.

”Suurin muutos ruokavaliossani oli kasvisten osuuden merkittävä kasvattaminen. Olen oppinut käyttämään kasviksia kaikessa ja huomannut, että se ei ole ollenkaan vaikeaa. Teen edelleen samoja tuttuja ruokalajeja, mutta lisään niihin kasviksia. Esimerkiksi kukkakaali sopii jauhelihakastikkeen joukkoon täydellisesti”, Riikka kuvailee.

Hän söi jo ennen Uusi alku -ohjelmaa muuten terveellisesti, mutta kasviksia kului turhan vähän ja sokeria liikaa. Kahdeksassa viikossa Riikan paino on pudonnut kolme kiloa, suoli toimii aikaisempaa säännöllisemmin, hän nukkuu heräilemättä, ja olo on ylipäätään parempi.

”Nukun paljon aikaisempaa paremmin, eikä uni ole katkonaista niin kuin ennen. Parempi uni voi johtua siitä, että en enää syö niin paljon makeaa iltaisin. Kun olo on illalla väsynyt, minulla on ollut tapana napostella jotain makeaa sen sijaan, että menisin nukkumaan. Nyt olen päässyt siitä tavasta”, kertoo Riikka. Vaikeinta on ollut pitäytyä kolmessa ateriassa.

”Olen tottunut syömään välipaloja, ja niistä luopuminen on ollut todella hankalaa. Aina en jaksa olla ilman mitään, ja siksi nappaan toisinaan hedelmän. Muuten repsahtaisin ehkä kokonaan.” Riikka on tyytyväinen siihen, että periaatteet eivät ole kiveen hakattuja.

”Olin joskus LCHF-kuurilla, jossa ei saanut ollenkaan syödä hiilihydraattia. Näitä periaatteita on paljon helpompi noudattaa ja elää normaalisti, koska erikoistapauksissa saa joustaa”, hän sanoo.