KUNTO PLUSsan 8 viikon Uusi alku: "En ole mahtunut kokoon 38 sitten kouluaikojen"

70-vuotias Hanne hoikistui 5 kiloa KUNTO PLUSsan Uusi alku -verkkovalmennusohjelman avulla. Kuuden helpon periaatteen noudattaminen paransi esimerkiksi nivelrikkoisen polven kuntoa.

Hanne, KUNTO PLUSsan Uusi alku -ohjelman osallistuja

HANNE ON HYÖTYNYT UUSI ALKU -OHJELMASTA MONIN TAVOIN – nivelrikkoinen polvi on esimerkiksi vaivannut aiempaa vähemmän.

© wichmann+bendtsen

Kun Hannen paino putosi noin 5 kiloa ja vaatteet kävivät liian löysiksi, hän vei kahdeksan kilon verran suureksi jääneitä vaatteista kierrätykseen, koska hän on päättänyt muutoksen olevan pysyvä.

”On niin ihanaa, kun on hoikistunut. Vaatekokoni on ollut 38 viimeksi lukiossa. Ja nyt, kun olen päässyt nuoruuteni mittoihin, aion pitää niistä kiinni”, sanoo Hanne. Hoikistuneen olemuksen lisäksi viiden kilon pudotus on vähentänyt myös hänen polvensa nivelrikon oireilua.

”Minulla on ollut oikeassa polvessa nivelrikkoa jo vuosia, mutta pari vuotta sitten tilanne paheni niin, että en enää pystynyt kävelemään pitkiä matkoja. Kun olen nyt muutaman kilon kevyempi, polvi vaivaa huomattavasti vähemmän. Ilmeisesti se oli ainoa hoito, mitä tarvitsin. Nyt saan esimerkiksi säären vaakatasoon auttamatta käsillä, mikä ei ole onnistunut pitkään aikaan.” Hanne ei ole alkanut rasittaa polveaan kävelemällä, vaan hän on käynyt uimassa joka päivä ja pyöräillyt kuukaudessa 500 km.

Hannelle suurin muutos oli kasvisten määrän lisääminen, ja nyt niistä on tullut olennainen osa hänen ruokavaliotaan.

”Olen niin onnellinen kaikesta ihanasta ja terveellisestä ruuasta, jota nykyisin syön ja jolla selvästi on hyvä vaikutus elimistööni.” Hanne tekee keikkoja matkaoppaana ja joutuu reissun päällä välillä tinkimään kasvisten määrästä, mutta kotona hän aloittaa aamunsa aina valmistelemalla itselleen päivän mittaan syötäväksi ison kulhollisen tuoreita kasviksia.