Vaa'alle ei kannata astua milloin tahansa

Ei ole samantekevää, mihin aikaan päivästä astut vaa'alle. Lue, milloin punnitus ei kannata.

Jalat vaa'alla

Jos käyt väärään aikaan vaa'alla, lukemat eivät välttämättä kerro koko totuutta.

© iStock

Painonpudottajalle monikaan asia ei ole turhauttavampaa kuin nähdä samat lukemat vaa'alla päivästä toiseen. Syynä ei suinkaan aina ole se, etteikö ruokavalio ja treeni vaikuttaisi vaan yksinkertaisesti punnitsemisen ajankohta.

Painoon vaikuttavat monet eri tekijät, joten siksi ei ole yhdentekevää, mihin aikaan päivästä punnitus tapahtuu. Katso, mihin aikaan ei ainakaan kannata astua vaa'alle, jos haluat välttää masentavat lukemat.

Painoindeksiä varten sinun tarvitsee tietää painosi ja pituutesi. Katso täältä, miten painoindeksi lasketaan

1. Treenin jälkeen

On normaalia, että paino nousee hieman heti treenin jälkeen. Lihaskuntoharjoittelu kasvattaa kehon lihasmassaa, ja juoksuharjoittelun aikana taas elimistöön voi kertyä nestettä. Molemmat treenimuodot vaikuttavat siihen, että vaa'an lukemat näyttävät isoilta heti treenin jälkeen.

2. Pitkän lennon jälkeen

Jos punnitset itsesi pitkän lentomatkan jälkeen, yritä juoda lennon aikana mahdollisimman paljon vettä. Lentokoneen kuiva ilma kuivattaa elimistöä, jolloin vaa'an lukemat pomppaavat ylöspäin.

3. Kun olet syönyt suolaista ruokaa

Jos haluat tietää oikean painosi, älä punnitse itseäsi heti sen jälkeen, kun olet syönyt esimerkiksi pitsaa, sushia, ranskalaisia tai muita suolaisia ruokia. Suolainen ruoka nostaa verenpainetta ja kerryttää elimistöön nestettä, jolloin vaa'an lukemat voivat näyttää tavallista suuremmilta vielä seuraavana päivänäkin.

4. Kuukautisia edeltävällä viikolla

Kuukautisia edeltävällä viikolla paino saattaa nousta jopa 1-2 kiloa. Hormonaaliset muutokset voivat saada aikaan nesteen kertymistä elimistöön. Punnitse itsesi siis vasta pari päivää kuukautisten alkamisen jälkeen, jolloin paino yleensä putoaa takaisin normaalilukemiin.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background