Hyötyliikunta

Loistava tapa kuluttaa kehon vararavintovarastoja!

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Miksi juuri hyötyliikunta käyttää vararavintovarastoja?

Tämä voi kuulostaa yllättävältä, mutta monen kohdalla arjen hyötyliikunta on viikon tehokkainta rasvanpolttoa. Minuuttia kohti laskettuna kulutus ei pärjää lenkkeilylle, aerobicille eikä muille rankoille lajeille, mutta arkiliikunta vie voiton kotiin pitkällä kokonaiskestollaan.

Hyötyliikunnan energiankulutus kasvaa kokonaisuudessaan niin suureksi, että sillä on merkitystä päivän kalorisaldoon, kunhan hyötyliikunta on päivittäistä. Ylimääräistä iloa on siitäkin, että energiaa kuluu ilman ruokahalun yltymistä mahdottomiin mittoihin.

Arkista hyötyliikuntaakin täytyy suunnitella, jotta siitä olisi hyötyä vararavintovarastojen kulumiselle. Toivotut tulokset eivät synny itsestään, vaan vasta aktiivisesta arkiliikunnasta.

Arkiliikuntastrategia

 • Opettele havitsemaan kaikki pienetkin mahdollisuudet liikkua työn ohessa. Arkiliikunta voi olla portaiden nousemista, työn tekemistä vaihteeksi seisaaltaan, roskien viemistä ulos, työtoverin toimipisteessä piipahtamista ja muita enemmän tai vähemmän spontaaneja puuhia. Ota tavoitteeksi, että liikut päivän mitaan vähintään kaksi kertaa tunnissa. 
 • Suunnittele päivä niin, että liikut työpäivän mittaan yhteensä vähintään puoli tuntia. Liikuntajaksot saavat mielellään jakaantua muutamaan eri kertaan. Hyötyliikunnaksi kelpaa esimerkiksi töihin pyöräileminen, muutaman pysäkinvälin käveleminen ennen bussiin nousemista tai pikainen kävelylenkki työpaikan lähistöllä, jos töihin mennään autolla. Arkiliikunnan kokonaishyöty lasketaan sadoissa kaloreissa, joten kehostaan saa kulutettua työviikon mittaan jopa 150 grammaa vararavintoa. 

 • Hyödynnä viikonlopun vapaa-aika. Käy viikonloppuisin pitkillä kävelylenkeillä tai tee fyysisesti raskaita kotitöitä sisällä tai pihalla.

KUNTO PLUS suosittelee:

Askelmittari kannustaa kävelemään enemmän – joka päivä!

Haluaisitko liikkua enemmän? Askelmittari on hyvä motivaattori, sillä laite voi lisätä liikunnan määrää jopa 27 %.

Aktiivisuusranneke, jossa on askelmittari [Active Fit Tracker](https://bonniershop.fi/campaign/4-numeroa-kunto-plus-lehtea-active-fit-tracker-vain-2490e-344313/?media=RedTeaser) voi lisätä liikunnan määrää reilustikin. Kun pystyt jatkuvasti seuraamaan, kuinka paljon (tai vähän) olet kävellyt, sinun tulee helposti otettua lisää askeleita päivän mittaan.

Haluaisitko lisää liikuntaa arkeen? Askelmittarin sisältävä aktiivisuusranneke voi olla juuri sinulle sopiva ratkaisu! Tutkimusten mukaan askelmittari voi lisätä huimasti motivaatiota liikkua. Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan askelmittari saa käyttäjänsä liikkumaan jopa 27 prosenttia enemmän – mikä vastaa 1,5 kilometriä kävelyä lisää joka päivä!

Nyt saat askelmittarin sisältävän aktiivisuusrannekkeen tarjoushintaan!

Kun tilaat nyt KUNTO PLUS -lehden tarjoushintaan, saat askelmittarin sisältävän aktiivisuusrannekkeen. Liikunnan määrää miltei huomaamatta lisäävä aktiivisuusranneke [Active Fit Tracker](https://bonniershop.fi/campaign/4-numeroa-kunto-plus-lehtea-active-fit-tracker-vain-2490e-344313/?media=RedTeaser) sisältää seuraavat toiminnot:
 • Askelmittari – laskee jokaisen päivän aikana ottamasi askeleen.
 • Rajaton muisti – tallentaa jokaisen ottamasi askeleen joka päivä, viikko ja kuukausi.
 • Henkilökohtaiset tavoitteet – aseta oma askeltavoitteesi ja seuraa tavoitteen täyttymistä.
 • Liikkumattomuushälytys – rannekkeen voi asettaa hälyttämään, kun olet istunut liian pitkään paikoillasi.
 • Helppokäyttöinen sovellus – sovelluksesta saat nopealla vilkaisulla tietoa siitä, miten aktiivinen olet ollut, joten voit seurata tavoitteiden toteutumista ja sitä, minä päivinä tai viikkoina liikut eniten.

Active Fit Trackerin muut toiminnot:

 • Unimittari – tallentaa tietoa siitä, paljonko olet nukkunut ja mikä on kevyen ja syvän unen osuus.
 • Sykemittari – mittaa sykkeen ja tallentaa tiedot sykkeestä ympäri vuorokauden.
 • Kalorilaskuri – laskee jatkuvasti, paljonko energiaa olet liikkumalla kuluttanut.
 • Ilmoitukset – ranneke ilmoittaa värinähälytyksellä puhelimeen saapuvista puheluista ja viesteistä.
 • Rannekello – tavallinen rannekello, joka toimii myös herätyskellona – tyylikkään näköinen ranneke on myös mukava käyttää.

[Active Fit Tracker'en](https://bonniershop.fi/campaign/4-numeroa-kunto-plus-lehtea-active-fit-tracker-vain-2490e-344313/?media=RedTeaser) on arvoltaan 90 euroa. Kun tilaat KUNTO PLUS -lehden, saat neljän numeron lisäksi aktiivisuusrannekkeen yhdistettyyn tarjoushintaan vain 24,90 euroa. Säästät yhteensä 96,10 euroa!

KATSO TARJOUS: Active Fit Tracker + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä tarjoushintaan 24,90 euroa

VIDEO: Katso, miltä Active Fit Tracker -aktiivisuusrannekkeen askelmittari näyttää toiminnassa:

Jokaisen askeleesi laskeva askelmittari motivoi käyttämään portaita, jäämään pois aiemmalla pysäkillä – tai nousemaan ylös ja kävelemään työkaverin luo meilin lähettämisen sijaan.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee