Vinkki juoksijalle: Hanki kahdet juoksukengät

Kun käytät kahta erilaista paria juoksukenkiä vuorotellen, jalat saavat monipuolisempaa harjoitusta eivätkä kengätkään kulu niin nopeasti.

tiistai 15. syyskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Hanki kahdet erilaiset juoksukengät

Hanki toisiksi juoksukengiksi kevyet, niin sanotut trainer-kengät, jotka antavat juoksuharjoitteluun aivan uuden tuntuman. Trainerit on suunniteltu nopeaan juoksuun, ja siksi muun muassa intervalliharjoittelu saa lisää sähäkkyyttä. Kevyissä juoksukengissä tulee heti vauhdikkaampi olo ja askeliin tulee takuulla pykälä lisää tehoa.

Kun vaihtelet perinteisten juoksukenkien ja trainer-kenkien välillä, pienenee myös rasitusvammojen riski, sillä erilaiset kengät vaikuttavat jalkoihin eri tavalla.
Lisäksi, kun kenkiä on kahdet, toiset ehtiä kuivua ja tuulettua kunnolla treenikertojen välillä, mikä pidentää kengien ikää ja pitää ne raikkampina.

Ei ole samantekevää, millaisissa kengissä lähdet juoksulenkille. Katso täältä kattava tietopaketti avuksi juoksukenkien ostoon.

YLÖS, ULOS JA LENKILLE

Juokset kyllä mielelläsi, mutta tänään vaivaa päänsärky ja eilen oli stressiä, joten lenkki jäi väliin. Mutta huomenna kyllä suuntaat lenkkipolulle - jos ei vain sada.

Jos juoksuharrastuksesi tyssää usein tekosyihin, voimme kenties olla avuksi.

Ensinnäkin: Juokseminen ei ole rangaistus, vaan asia, jota teet omaksi hyväksesi. Väsymys, päänsärky tai stressi eivät katoa sohvalla makaamalla, mutta reipas juoksulenkki raittiissa ilmassa lempimusiikkia kuunnellen voi antaa sinulle aikaa hengähtää ja ladata akkujasi. Juostessa arjen huolet unohtuvat, eikä ajatusten nollaaminen edellytä puolimaratonin mittaista lenkkiä, vaan tunnet vaikutuksen jo lyhyelläkin pyrähdyksellä.

Toiseksi: Kannattaa muistaa, että jos juokset vain kauniilla säällä, et pääse liikkeelle kovin monena päivänä vuodessa. Muista, että huonoa säätä ei olekaan, on vain huonoja varusteita. Nyt saat käytännöllisen ja tyylikkään Craftin treenipaidan sekä 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä hintaan 24,90 euroa.

Kyllä kiitos, juokseminen alkaa taas kiinnostaa!

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee