Nainen juoksukenkiä kädessä

Juoksukengät testissä – täydelliset tossut kevätlenkeille

Kevään 2017 juoksukenkävalikoimassa on varaa valita – me etsimme parhaat parit helpottaaksemme valintaasi.

keskiviikko 26. huhtikuuta 2017 teksti Mai Hansen

Näin testi tehtiin

KUNTO PLUS -lehden testaajat juoksivat liki 900 kilometriä testatessaan 16 erilaista kenkäparia, jotka tulevat kauppoihin kevään mittaan.

Testit tehtiin kuivalla ja märällä alustalla sekä soralla, asvaltilla, juoksumatolla ja multaisilla metsäpoluilla. Testaajat juoksivat lyhyitä ja pitkiä lenkkejä sekä hikisiä intervalleja. Testissä tarkkailtiin kenkien istuvuutta, mukavuutta, iskunvaimennusta, hengittävyyttä, pohjaa, vakautta, painoa, kantakuppia ja kenkien muotoilua.

Ei ole samantekevää, millaisissa kengissä lähdet juoksulenkille. Katso täältä kattava tietopaketti avuksi juoksukenkien ostoon.

Tunne oma juoksutyylisi

Ennen kuin säntää ostamaan testivoittajia tai muitakaan juoksukenkiä, on tärkeää tuntea oma juoksutyylinsä.

Juoksutyyli nimittäin kertoo, millaiset juoksukengät juoksija tarvitsee. Joidenkin pronaatio kääntää askeleen hiukan sisäänpäin, jolloin kengän täytyy tukea ja pitää askel vakaana. Toisilla taas on neutraali askellus ja heillä paino jakautuu tasaisesti koko jalan mitalle.

Monissa urheiluliikkeissä voi tehdä ilmaiseksi testin, jossa askellus analysoidaan. Kun oppii tuntemaan oman askeltyyppinsä, niin oppii myös valitsemaan itselleen parhaiten sopivat kengät – lenkillä eron kyllä huomaa!

Lataa testi ja löydä oma suosikkiparisi!

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee