Näin löydät hyvät juoksukengät

Uusia juoksukenkiä hankkiessa on syytä kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin.

PÄÄLLINEN Materiaalin on joustettava, jotta se mukautuisi jalkaan. Joustavuus on erityisen tärkeää, jos liikavarpaat vaivaavat.

PAINO Ratkaiseva vauhdikkaasti juokseville. Mitä parempi iskunvaimennus ja kiertojäkkyys, sen painavammat kengät.

KANTAOSA Kantapään tulee pysyä paikallaan. Kantakupin tulee tuntua tukevalta eikä liian pehmeältä ja löysältä. Kantavahvike ei kuitenkaan saa painaa akillesjännettä.

ISKUNVAIMENNUS Jokaisen juoksijan tuntuma alustaan vaihtelee yksilöllisesti. Iskunvaimennus voi olla hyvä, vaikka kenkä tuntuisi jäykältä.
POHJA Neutraaleissa kengissä jalkaterä liikkuu luonnollisesti. Ylipronatoiva jalka vaatii tukevamman kengän, jossa jalkaterän kääntyminen ylipronaatioon estetään tukikappaleella.

KENGÄN KÄRKI Suojaa varpaat iskuilta, mutta ei purista varpaita yhteen. Varpaiden levittämistä kannattaa kokeilla kenkää sovittaessa. Joitakin juoksukenkiä saa eri leveyksiä.

Ei ole samantekevää, millaisissa kengissä lähdet juoksulenkille. Katso täältä kattava tietopaketti avuksi juoksukenkien ostoon.

Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

TARJOUS: 3 kk 8,95 €


Newsletter background