Treenimotivaatiota talveen

Kolea ja pimeä talvi vie treenihalut helposti pohjalukemiin. Me keräsimme tänne parhaat vinkit, joilla jaksaa treenata talvellakin.

Kun lämpötila laskee ja valo vähenee, tekisi mieli vain käpertyä sohvannurkkaan, eikä ollenkaan lähteä liukastelemaan lenkkipoluille. Me keräsimme tänne parhaat vinkit, joilla saa lähdettyä treenaamaan talvellakin.

Nämä 4 vinkkiä auttavat pitämään motivaatiota yllä.

Aseta itsellesi täsmällinen tavoite

Mitä haluat saavuttaa treenaamalla? Määritä tavoitteesi rehellisesti ja realistisesti. Voit asettaa itsellesi tulostavoitteen, kuten lisätä voimaa tai parantaa nopeuttasi talven aikana, mutta yhtä hyvin tavoitteeksi riittää esimerkiksi se, että ei päästä kuntoaan laskemaan talvikuukausina.

Kirjaa itsellesi ylös tämänhetkisen tasosi, esimerkiksi se, missä ajassa juokset vakiolenkkisi tai monenko kilometrin lenkkejä teet ja kuinka usein tai montako kyykkyä jaksat tehdä tms. Kun tiedät lähtötasosi, sinun on helpompi seurata, kuinka treenisi etenee kohti asettamaasi tavoitetta.

Kun tilaat KUNTO PLUSsan, saat kolmen viikon välein uutta treenimotivaatiota, tietoa terveelllisestä elämäntavasta, terveydestä, hyvinvoinnista, ravitsemuksesta, hyviä treeniohjeita ja ohjelmia sekä terveellisiä ja herkullisia reseptejä sekä mieleisen tilaajalahjan.

Sitoudu treenaamiseen

Treenikaverin kanssa yhdessä treenaamisella on hurjasti etuja aivan rippumatta siitä, treenaatko ystävien, kumppanin, personal trainerin, lemmikin tai virtuaaliyhteisön kanssa. Seura on aina mukavaa ja kannustavaa, ja muiden kanssa treenaamiseen sitoutuminen ehkäisee sohvalle jäämisen vaaraa.

Tärkeää on tehdä myös itsensä kanssa sopimus, että asettaa liikunnan tärkeysjärjestyksessä korkealle ja ottaa sille sen ajan, minkä on ajatellut.

Hanki asianmukaiset varusteet

Ulkotreeniin tarvitaan asianmukaiset varusteet, joissa pystyy liikkumaan ja silti tarkenee muttei myöskään läkähdy. Vedenpitävät, luistamattomat jalkineet sekä tuultapitävät käsineet ja pipo sekä heijastimet ovat myös olennaisia näillä leveysasteilla.

Kunnon varusteet myös motivoivat. Itselleen voi luvata jotain uutta, kun saavuttaa sopivan välitavoitteen.

Varusteet valmiiksi hyvissä ajoin

Edellisenä iltana on aina helppo ajatella treenaavansa seuraavana päivänä, mutta kun aamu koittaa, mieli voi olla muuttunut, ja muut kiireet painavat. Tee liikkumaan lähtemisestä mahdollisimman helppoa. Pakkaa treenikassi valmiiksi tai laita lenkkivaatteet valmiiksi esille ja sujauta taskuun suosikki-energiapatukkasi palkinnoksi, joka odottaa, kun saat lähdettyä liikkeelle.