Treenimotivaatiota pimeään talveen

Päivät ovat lyhimmillään, eikä valoa tunnu näkyvän tunnelin päässä. Liikkumaan lähtemisen kynnys karkaa sitä korkeammaksi, mitä lyhyemmäksi päivät käyvät. KUNTO PLUS antaa kymmenen vinkkiä, joiden avulla kannustat itsesi liikkumaan läpi talven.

Nainen iltapimeällä treenivaatteissa

1 Lyhyemmin mutta useammin

Jos treenaat tavallisesti kerran tai kaksi viikossa, jää liikkuminen huonona viikkona helposti kokonaan, ja sitten tekeekin jo mieli lyödä hanskat tiskiin koko talveksi. Kokeile uutta lähestymistapaa: Jos juokset yleensä 5–7 km:n lenkin, pilko se osiin ja juokse vaikkapa 3–4 km kerrallaan kahtena eri päivänä. Kun tiedossa on lyhyempi lenkki, lähteminen tuntuu huomattavasti kivuttomammalta, eikä viikottaisesta kilometrimäärästä tarvitse tinkiä. Sama periaate toimii lihaskuntotreenissä: tee kerrallaan vain puolen tunnin tehokas harjoitus pitkän rupeaman sijaan.### 2 Hyödynnä päivänvalo

Aina kun mahdollista, lähde ulkoilemaan päivänvalolla. Luonnonvalo ja liikunta virkistävät mieltä.### 3 Kokeile jotain uutta

Ilmoittaudu talviliikuntatapahtumaan, niin sinulla on jokin talvitavoite, joka motivoi treenaamaan. Tapahtumia järjestetään niin sisällä kuin ulkonakin, tärkeintä on, että lähdet liikkeelle. Jos ryhmässä liikkuminen ei innosta, laadi henkilökohtainen välitavoite talvitreenille, esimerkiksi lisätä jalkakyykkyjen vastusta 10 kiloa tammikuuhun mennessä.

4 Ole itsellesi armollinen

Jos liikkumaan lähteminen tuntuu jonain päivänä aivan ylitsepääsemättömän vaikealta, jää hyvällä omallatunnolla kotiin, rentoudu ja nuku hyvin. Pienen palautumisen jälkeen treeni luistaa mukavammin.

5 Treenivaatteet ylle jo etukäteen

Vaihda treenivaatteet ylle heti, kun pääset kotiin. Näin treenaamaan lähteminen käy sutjakammin – ja varmemmin.

Meiltä varusteet talvijuoksuun! Nyt saat mukavat ja lämpimät, heijastimelliset talvijuoksutrikoot + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä yhteishintaan 24,90 euroa. 👈

6 Tee sopimus itsesi kanssa

Merkitse treeniajat etukäteen kalenteriin ja suhtaudu niihin sitovana sopimuksena itsesi kanssa.

7 Aseta pitkän aikavälin tavoite

Konkreettinen, realistinen tavoite kannustaa liikkumaan olosuhteista riippumatta. Voit esimerkiksi päättää osallistua keväällä johonkin juoksutapahtumaan. Kun tavoite on asetettu, jokainen treeni on tärkeä askel kohti sen saavuttamista – tuulet ja tuiskut ovat enintään pieniä hidasteita matkalla!

8 Ota treeni osaksi arkea

Juokse tai pyöräile työmatkat. Näin päivän treeni hoituu osana arjen rutiineja, eikä työpäivän jälkeen tarvitse enää maanitella itseään liikkumaan erikseen.

9 Makeat varusteet

Treenimotivaation ylläpitämisessä kaikki keinot ovat sallittuja – myös lahjonta. Ilahduta ihmeessä itseäsi uudella juoksupipolla tai treenitopilla. Jos uusi vaate tai varuste tekee treenaamaan lähtemisestä hauskempaa, se on jo maksanut itsensä takaisin.

Psst! Nyt saat Active Fit -talvijuoksutrikoot ja lehtitilauksen mainioon hintaan!

10 Rakas treenipäiväkirja

Kirjaa treenit ylös – vaikka puhelimeen tai kalenteriin – niin, että voit tarkastella niitä jälkikäteen. On todella motivoivaa nähdä konkreettisesti, miten reipas on ollut talvellakin.

Näin valitset sopivat talvijuoksutrikoot