Tilanteet, joissa lenkille oikeasti kannattaa lähteä vaikka ei huvittaisi

Kannustamme vetämään tossut jalkaan kaikesta huolimatta.

Nainen sitoo juoksukenkiä

Joskus juuri ne päivät, jolloin kaikken vähiten huvittaisi lähteä lenkille, ovat niitä päiviä, jolloin siitä olisi eniten hyötyä niin keholle kuin mielelle. Listasimme tällaiset ajankohdat, jolloin itsensä huijaaminen ei kannattaisi.

Aamiainen jäi väliin

Tyhjällä vatsalla ei välttämättä puhtia riitä samaan tapaan kuin kunnolla tankanneena, mutta aamulla ei tarvitsekaan yltää ennätyksiin. Energiapatukka, hedelmä tai muu pieni energiantuoja riittää antamaan virtaa lenkille.

Aikaa ei (muka) ole

Kiireisinäkin päivänä jostain raosta löytyy todennäköisesti vartti tai parhaassa tapauksessa puoli tuntia juoksulenkille. Lyhytkin lenkki on aina parempi kuin ei mitään, ja liikunta on myös tehokas tapa lievittää stressin oireita.

Väsyttäääää...

On tärkeää oppia erottamaan, milloin vetämättömyys on vain laiskuutta ja milloin elimistö oikeasti tarvitsee lepoa. Kipeänä ei kannata rehkiä lenkkipolulla, mutta jos virta on muuten vain vähissä, liikunta auttaa virkistämään ja lisäksi parantamaan mielialaa.

Motivaatio kadoksissa

Motivaatio-ongelmia tulee takuulla jokaiselle, ja silloin paras konsti päästä liikkeelle on laskea rimaa reilusti. Tärkeintä on päästä liikkeelle, kilometrejä ei tarvitse laskea. Usein vauhtiin päästyä jalat vain alkavatkin viedä ja tuleekin tehtyä suunniteltua pidempi lenkki, ja vaikka näin ei kävisikään, on silti tullut tehtyä edes jotain.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background