4 harhaluuloa lihastreenistä

Jätätkö painot nurkkaan hurjien muskeleiden pelossa? Huoli pois ja painot käteen! Lue, mitkä väittämät lihastreenin vaikutuksista eivät ainakaan pidä paikkaansa.

Nainen nostaa levytankoa

Höpöjuttu 1. Vain kestävyystreeni laihduttaa

Ensinnäkään pelkällä liikunnalla merkittävämpi laihduttaminen tuskin onnistuu, ellet treenaa tuntitolkulla päivittäin. Toisekseen parhaiten painonpudotusta ja hyvinvointia ylipäänsä tukee monipuolinen liikunta, joka kehittää sekä kestävyys- että lihaskuntoa. Treenin vastapainoksi kannattaa pitää huolta riittävästä levosta ja kehonhuollosta.

LUE MYÖS: Soutulaite treenaa kaikkia suuria lihasryhmiä

Höpöjuttu 2. Lihastreeni tekee muskelinaisen

Kun tavallisen treenaajan kehosta vähenee rasvaa ja tilalle tulee lihasta, keho alkaa näyttää kiinteämmältä, ei isommalta. Lihaskuntoon panostaminen on myös parhaita tapoja pitää yllä kuntoa ja toimintakykyä vuosien karttuessa. Etenkin naisilla isojen lihasten kasvattaminen vaatii todella paljon työtä, joten perustreenaajan on turha pelätä muuttuvansa yhdessä yössä Kippari-Kaisaksi.

Höpöjuttu 3. Vaaka kertoo kunnon

Farkut pyörivät jalassa mutta paino ei ole pudonnut grammaakaan. Onko kaikki treeni siis mennyt hukkaan? Ei todellakaan! Vaa'an lukemista ei juuri ole hyötyä treenaajalle, sillä ne kertovat vain kehon painon, eivät sitä, paljonko kehossa on lihasta ja paljonko rasvaa. Lihaskudos on rasvaa painavampaa, joten vaikka kroppa kiinteytyy, kun rasvan tilalle tulee lihasta, paino ei sinänsä välttämättä putoa. Tulokset kannattaakin katsoa peilistä tai mitata mittanauhalla.

Höpöjuttu 4. Treenillä voi täsmälaihduttaa

Tavoite: Litteä vatsa. Nykytilanne: Pehmeästi aaltoileva kumpu. Rasvaa ei valitettavasti polttaa vain tietystä vartalon osasta eikä täsmäkiinteyttämiseen ole olemassa konsteja (joihin ei liity kirurgin veistä). Jos haluat litteän vatsan, vatsalihaksia kannattaa toki treenata, mutta samalla kannattaa kiinnittää huomiota terveelliseen ruokavalioon ja lisätä treeniohjelmaan myös tehokkaasti energiaa kuluttavaa kestävyysliikuntaa.