9 syytä kävellä maraton

Maratonin käveleminen ei ole mikään häpeä. Kävely tarjoaa samat terveyshyödyt kuin juoksu, ja lisäksi kävellen välttää vammat ja palautuminen nopeutuu.

Kävelijöitä maratonilla

Maraton kävellen

Haaveiletko maratonista, mutta et ole varma riittääkö kunto tai kestävätkö jalat? Entäpä jos kävelisit koko matkan tai ainakin osan siitä? Maratonista suoriutuminen kävellen edellyttää toki tiivistä treeniä ja hyvää kuntoa, mutta se on myös hellävaraisempaa jaloille ja elimistölle – ja tarjoaa vähintäänkin samat terveyshyödyt kuin juoksu.

1. Energiaa kuluu reippaasti

Jos kävelet 7,4 km:n tuntivauhtia, kulutat 0,7 kcal energiaa painokiloa kohden jokaisella kilometrillä. 65-kiloinen kävelijä kuluttaa siis maratonilla 1 920 kcal.

2. Kerrankin aikaa ystävien kanssa

Yhdessä kaverin kanssa treenaaminen on kahta hauskempaa, ja pitkien lenkkien aikana ehtii vaihtaa kuulumisia pidemmältäkin aikaa.

3. Selkeä tavoite

Maratonille ilmoittautuminen antaa harjoittelulle konkreettisen tavoitteen ja selkiyttää harjoittelun aikatauluttamista. Treenit kannattaa merkitä etukäteen kalenteriin – ja luistaa mieluummin muista menoista.

4. Mahdollisuus nähdä maailmaa

Maratoneja järjestetään ympäri maailmaa. Valitse mieluinen kohde ja ilmoittaudu. Harjoittelumotivaatio kasvaa, kun edessä häämöttää maaliviivan lisäksi matka suosikkikaupunkiisi.

5. Itsensä voittaminen – nääntymättä

Monien fysiikalle yli 40 kilometrin yhtäjaksoinen juoksu on liian raskas suoritus. Saman matkan taittaminen kävellen on kuitenkin huomattavasti helpommin saavutettavissa huolellisella treenillä.

6. Lopussa kiitos seisoo

Maaliviivan ylittäminen on aivan yhtä upeaa, olipa matka sitten juostu tai kävelty. Kävelijällä itse asiassa olo voi olla paljon parempikin, kun vaivoina ei ole juoksun aiheuttamia kramppeja ja kolotuksia.

7. Mahdollisuus tukea hyviä tarkoituksia

Hyväntekeväisyysmaratoneja järjestetään ympäri maailmaa. Joillakin voi myös itse päättää, mitä järjestöä haluaa tukea.### 8. Nopeampi palautuminen

Kävelymaratonin kyllä tuntee seuraavana päivänä kehossaan, mutta palautumiseen riittää muutama päivä. Täydellinen palautuminen juosten suoritetusta maratonista voi sen sijaan kestää jopa viikkoja.

9. Liikuntaa ja läsnäoloa

Kävely voi olla myös yksi tapa harjoitella tietoisuustaitoja ja tässä hetkessä läsnä olemista. Kävellen ehtii myös paremmin nauttia maisemista, ja se voi auttaa lievittämään stressiä ja lisäämään henkistä hyvinvointia.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background