Aloittelijoille ja lenkkipoluille tauolta palaaville

Kevättreenillä juoksukuntoon

Treeniohjelmallamme kasvatat juoksukuntoa turvallisesti ja tehokkaasti.

torstai 14. tammikuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Kevät on jo nurkan takana, ja pian alkavat olla juoksukelit parhaimmillaan. Sopivan haastavalla juoksuohjelmalla kunto kasvaa kohisten kesää kohti.

KUNTO PLUSSAN  juoksuohjelmassa kiinnitetään erityisesti huomiota lämmittelyyn ja jalkojen ja pakaroiden lihasten vahvistamiseen. Näin juoksusta tulee sekä turvallisempaa että nopeampaa, kun oikeat lihakset tekevät työn ja tukevat ryhdikästä juoksuasentoa.

5 kilometrin juoksuohjelma

12  viikossa aloittelijasta viiden kilometrin juoksijaksi!

 

  • Treenaa 3 kertaa viikossa

    Treenaa kolmesti viikossa niin, että treenipäivien väliin jää aina yksi lepopäivä. Näin keho ehtii palautua, ja treenistä voi saada parhaan hyödyn.

 

 

  • Aloittelijat

    Aloittelevan juoksijan kannattaa panostaa alussa perus- ja lihaskunnon kasvattamiseen, jotta juoksu on sekä miellyttävää että turvallista. Ohjelmassa keskitytäänkin kuutena ensimmäisenä viikkona kehittämään lihaskuntoa.

 

 

  • Kokeneemmat

    Jos pohjakunto on jo kohdillaan, voit siirtyä suoraan treeniohjelman viikkoon 7, jolloin juoksumääriä aletaan vähitellen kasvattaa.

 

 

YLÖS, ULOS JA LENKILLE

Juokset kyllä mielelläsi, mutta tänään vaivaa päänsärky ja eilen oli stressiä, joten lenkki jäi väliin. Mutta huomenna kyllä suuntaat lenkkipolulle - jos ei sada vettä.

Jos juoksuharrastuksesi tyssää usein tuttuihin tekosyihin, voimme kenties olla avuksi.

Ensinnäkin: juokseminen ei ole rangaistus, vaan asia, jota teet omaksi hyväksesi. Väsymys, päänsärky tai stressi eivät katoa sohvalla makaamalla, mutta reipas juoksulenkki raittiissa ilmassa lempimusiikkia kuunnellen voi antaa sinulle aikaa hengähtää ja ladata akkujasi. Juostessa arjen huolet unohtuvat, eikä ajatusten nollaaminen edellytä puolimaratonin mittaista lenkkiä, vaan tunnet vaikutuksen jo lyhyelläkin pyrähdyksellä.

Toisekseen kannattaa muistaa, että jos juokset vain kauniilla ja aurinkoisella säällä, et pääse liikkeelle kovin monena päivänä vuodessa. Muista, että huonoa säätä ei olekaan, on vain huonoja varusteita. Juuri nyt voit saada käytännöllisen ja tyylikkään Diadora -juoksutakin, 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä ja 53 euron Diadoran lahjakortin hintaan 24,90 euroa.

Kyllä kiitos, juokseminen alkaa taas kiinnostaa!

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee