Paras vinkki parempiin aamuihin

Oletko sinäkin niitä ihmisiä, joille aamut ovat vaikeita? Jos olet väsynyt ja huonolla tuulella heti aamusta alkaen, lue lisää!

Hymyilevä nainen venyttelee sängyssä

Onneksi kevät alkaa vähitellen koittaa. Mutta se ei välttämättä tarkoita, että ulkona on herätessä jo valoisaa. Luonnonvalo on kuitenkin paras aamuinen herättäjä.

Olet varmasti kuullut herätysvalosta, joka syttyy vähitellen. Sen avulla et joudu etsimään pirisevää herätyskelloa pimeässä.

Valon lisääntyminen vähitellen ilmoittaa elimistölle, että nyt on aika nousta ylös. Samalla vältät stressaamisen siitä, soiko herätyskello vai ei.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että valoon heräävät ovat aamuisin pirteämpiä ja vähemmän väsyneitä kuin muut.

Aamuisin elimistö on täynnä kortisolia, joka valmistaa elimistöä päivän haasteisiin ja mm. stressistä selviämiseen. Myös melatoniini, jota muutoin on elimistössä aamulla vain vähän, reagoi positiivisesti valoon. Valon avulla herääminen on luonnollisempaa, ja silloin on helppo olla hyvällä tuulella aamusta alkaen.

Unohda herätyskello

Herätyskellon siirto kokonaan sivuun saattaa tuntua radikaalilta ratkaisulta, jos haluaa olla varma siitä, että herää aamulla ajoissa. Toisaalta äkkiherätys pirisevään herätyskelloon ei ole paras mahdollinen startti päivään. Silloin adrenaliinitaso pomppaa hetkellisesti pilviin, jolloin sydän lyö normaalia nopeammin ja myös hengitys tihenee. Yksi äkkiherätys ei ole vielä elimistölle vahingoksi, mutta jatkuessaan tämä voi olla vaarallista.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background