Opi smalltalk

Smalltalk on monelle suomalaiselle vaikeaa, jopa sietämätöntä. Kevyt ja pinnallinen keskustelu kannattaa kuitenkin opetella. Löysimme kolme perusvinkkiä, jotka auttavat.

Kaksi naista istuu ja keskustelee aterian äärellä.

KESKUSTELU - Smalltalk ei miellytä kaikkia, mutta on usein välttämätöntä, jotta tutustuisi uusiin ihmisiin.

© iStock

Ota haltuun hankala smalltalk

Kaikki keskustelut alkavat jostain, mutta eivät oitis sisimpien tuntojen jakamisesta. Siksi smalltalk on välttämätön tapa,kun toisilleen vieraat ensi kerran kohtaavat.

Kevyt, mihinkään velvoittamaton keskustelu on tärkeä tapa uusiin ihmisiintutustumisessa ja avain myöhempään kenties syvälliseenkin yhteydenpitoon.

Nämä kolme neuvoa, auttavat alkuun jään murtamisessa ihmisten väliltä.

Aseta kysymyksiä

Jos sinun on vaikea keksiä sanottavaa tuntemattomille, osoita kiinnostuksesi tekemällä kysymyksiä. Ei syviä, henkilökohtaisia, vaan pieniä, kaikille sopivia kysymyksiä. Kysy keskustelukumppanisi mielipidettä tai neuvoa.

• Aloita keskustelu puhekumppanistasi, esim.: Kiva takki! Mistä olet ostanut sen? Tunnetko täältä ketään? jne.
• Tai puhu ympäristöstä: Mitä pidät taiteesta, jota täällä on esillä?
• Tai ajankohtaisista asioista, esim.: Oletko jo nähnyt sen elokuvan, josta kaikki puhuvat?

Vältä suljettuja kysymyksiä, joihin voi vastata vain ‘kyllä’ tai ‘ei’, koska silloin keskustelu voi loppua lyhyeen.

Säilytä avoin kehonkieli

Jos pidät kädet ristissä rinnalla ja katselet lattiaan, hyväkin aikomus koetaan vastentahtoiseksi, ja ihmiset arvioivat, että vain tutut ovat tervetulleita keskustelemaan kanssasi.

Jos kehonkielesi sen sijaan on avoin, otat katsekontaktia, hymyilet ja pidät kätesi rentoina tai jopa puhut käsilläsi, huomaat keskustelun sujuvan huomattavasti paremmin.

Etsi yhteisiä asioita

Keskustelu kannattaa pitää kevyenä ja myönteisenä, jos et tunne keskustelukumppaniasi hyvin. Koeta siis puhua ai- heista, jotka ovat molemmille yhteisiä.

Maajoukkueen viimeisin peli tai ulkona vallitseva sää sopii keskustelun avaukseksi. Saatatte molemmat olla lyhyitä, pitkiä, samoin pukeutuneita tai muuta vastaavaa. Kaikki yhteiset keskustelunaiheet ovat hyvä lähtökohta.