Oletko ambivertti?

Et ole introvertti etkä ekstrovertti, joten kenties olet ambivertti.

Nainen seisoo ihmisten keskellä: introvertti, ekstrovertti, ambivertti

Opi lisää omasta persoonastasi

En ole introvertti enkä ekstrovertti. Mikä minä siis olen?

Oletko joskus kuin kala vedessä muiden seurassa, mutta toisinaan kaipaat omaa rauhaa ja mahdollisuutta olla yksin? Todennäköisesti olet luonteeltasi sisäänpäinkääntyneiden eli introverttien ja ulospäinsuuntautuneiden eli ekstroverttien välimaastossa. Saat voimia sekä toisten seurasta että yksinolosta. Suurin osa ihmisistä kuuluu juuri tähän ryhmään, joka ei kuulu kumpaankaan ääripäähän vaan toimii tapauskohtaisesti ulospäinsuuntautuneesti mutta vetäytyy toisinaan omiin oloihinsa.

Useimmilla meistä on sekä introvertin että ekstrovertin piirteitä, mutta useimmilla myös toinen näistä on hallitseva. Testaa, kumpi itse olet.

Ekstrovertti

Ekstrovertti saa energiaa ryhmästä ollessaan tekemisissä monien ihmisten kanssa ja hyytyy joutuessaan olemaan yksin.

Ambivertti

Ambivertti ei valitse aina joko ekstroverttia tai introverttia vaihtoehtoa, vaan päättää tilanteen mukaan, kuinka toimii.

Introvertti

Introvertti viihtyy paremmin yksin kuin muiden seurassa, valitsee pienen ryhmän ja etsiytyy mieluiten ennestään tuttujen ihmisten pariin.

Introverttinä olo ulospäinsuuntautuneisuutta arvostavassa maailmassa voi tuntua vaikealta, kun jatkuvasti pitäisi olla kiinnittämässä muiden huomiota itseensä ja juttelemassa ventovieraiden kanssa. Mutta älä vaivu epätoivoon, vaikka olisitkin introvertti. Sinulla on nimittäin runsaasti vahvuuksia, joita kannattaa opetella hyödyntämään.

Oletko introvertti vai ekstrovertti? Tee testi ja tarkista, kummanlainen olet