Näin säästyt selkäkivulta

Selkäkivut piinaavat todella monia, joten keräsimme tänne parhaat vinkit selkävaivojen välttämiseksi.

Kun selkään sattuu, keskittymisestä ei tule mitään, ja kaikki tuntuu olevan pilalla. Keräsimme tänne parhaat neuvot siitä, miten selkävaivoista voi päästä ja miten niitä voi ehkäistä.

Liiku

Ennen neuvottiin lepäämään, mutta nykyinen näkemys on, että liikunta auttaa. Jos vain makaa, lihakset heikkenevät entisestään, jolloin kivut saattavat pahentua. Kun otat liikunnan osaksi arkea, selkäsikin vahvistuu. Kävely, pyöräily ja uinti ovat selkäystävällistä liikuntaa.

Sohvalla on ihana kölliä, mutta se ei ole erityisen hyväksi selälle, koska sohvalla tulee röhnötettyä selän kannalta huonoissa asennoissa. Sohvalla ei kannata loikoa tuntikausia, ja muutenkin istuma-asentoon on syytä kiinnittää huomiota.

Yksinkertainen ja säännöllinen harjoittelu

Valitse muutama mieleisesi yksinkertainen selkäliike, joista pidät, ja tee niitä päivän mittaan harjoitteita vaihdellen. Päätä tietyt ajankohdat, jolloin voimistat selkälihaksiasi, niin muistat tehdä harjoitteet.

Ryhti suoraksi kolmella tehokkaalla harjoitteella

Istu oikein

Säädä työpöytä ja -tuoli niin, että istut ryhdikkäästi jännittämättä hartioita. VÄltä jalkojen ristimistä, koska se rasittaa ristiselkää ja haittaa jalkojen verenkiertoa.

Mobiililaitteilla

Puhelimessa puhuessa tulee kallistettua päätä, mikä rasittaa niskaa ja vaikuttaa ryhtiin. Myös älypuhelinta, tablettia tai läppäriä käyttäessä ryhti menee helposti kumaraksi. Kiinnitä huomiota asentoon mobiililaitteita käyttäessäsi.

Jos vahinko on jo tapahtunut

Jos selkä on jo kipeytynyt, ota asento, jossa siihen koskee vähiten. Lämpö ja hieronta voivat auttaa. Vähäinen kipu kannattaa yrittää unohtaa, koska siihen keskittyminen vain pahentaa oloa. Mitä enemmän kipua ajattelee, sitä pahemmalta se tuntuu. Jos kipu on kova, on syytä mennä lääkäriin.

LUE MYÖS:Miltä selkäkipu tuntuu?

Lue myos: Mistä vatsakipu johtuu? Mikä auttaa mahakipuun? Voiko vatsavaivoja ehkäistä?