Miksi ennen nukkumaanmenoa kannattaa lukea

Kirja on mainio petikaveri monestakin syystä.

Nainen lukee sängyssä

Kukapa ei olisi aina välillä ajatellut, että pitäisi lukea enmmän kirjoja. Mikä olisikaan mukavampaa kuin kömpiä illalla peiton alle hyvän kirjan kanssa unta odottelemaan... ja kuinka usein tämän sijaan tuleekin katseltua telkkaria tai notkuttua somessa iltamyöhään.

Siltä varalta, että pienestä motivaatiotuesta olisi apua wanna-be-lukutoukille, listasimme alle hyviä syitä tehdä iltalukemisesta tapa.

Lukeminen treenaa aivoja

Aina kun avaamme kirjan, aivot pääsevät töihin - toisin kuin katsoessa elokuvia tai sarjoja, joissa kaikki sisältö tarjoillaan valmiiksi pureskeltuna.

Kirjat sen sijaan tarjoilevat vain sanoja paperilla (tai näytöllä), joiden perusteella on itse visualisoitava tapahtumat mielessään. Tämä kehittää mielikuvitusta, muistia ja eläytymiskykyä.

Tutkimusten mukaan säännöllisesti kirjoja lukevat ovat parempia lukemaan, kirjoittamaan ja ilmaisemaan itseään, ja he ovat myös muita empaattisempia, sillä he ovat lukiessaan harjoitelleet erilaisten kokemusten ja näkemysten ymmärtämistä.

Kirja siivittää syvään uneen

Tutkimukset ovat lisäksi osoittaneet, että lukeminen ohjaa ajatukset ikään kuin toiseen todellisuuteen, jossa huolet ja ahdistukset unohtuvat. Lukeminen voikin olla rauhoittava ja stressiä lievittävä iltarutiini, joka auttaa nukkumaan paremmin. Itse kirjalla ei ole niinkään väliä, vaan kaikki Upponallesta Kafkaan toimii kyllä.

Hyvännäköinen Kari Traa -treenipaita ja 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä 24,90 €