4 virhettä, joihin takuulla syyllistyt hoitoaineen käytössä

Hoitoaineen käyttö ei ole rakettitiedettä, mutta muutama moka tulee siinäkin helposti tehtyä.

Nainen laittaa hoitoainetta hiuksiin

Älä turhaan tärvää hyvää hoitoainetta hiuksiin ylenpalttisesti.

© iStock

Jostain syystä hiuksista ei juuri koskaan saa kotona niin hyvännäköisiä kuin kampaajalla. Yksi syy voi piillä siinä, että hiustenhoitotuotteita käytetään kotioloissa väärin. Listasimme tyypilliset mokat hoitoaineen käytössä.

1. Hoitoainetta käytetään sampoon jälkeen

Kuulostaa ehkä oudolta, mutta hoitoainetta kannattaa kokeilla käyttää ennen sampoopesua, etenkin jos hiukset ovat hienot ja ohuet. Hoitoaine kosteuttaa hiukset, ja sampoo pesee pois hoitoaineen jäämät, jotka muuten voivat tehdä hiuksista raskaat. Jos haluat kuontaloon keveyttä ja kuohkeutta, kokeile tätä kikkaa.

2. Hoitoainetta ei käytetä hiusten juuriin

Myös hiuspohja kaipaa kostetusta, joten hoitoainetta kannattaa kokeilla hieroa myös hiusten juuriin ja päänahkaan. Tällöin kannattaa kuitenkin myös huuhdella hoitoaine pois huolellisesti.

3. Hoitoainetta käytetään liikaa kerralla

Hoitoainetta tulee lotrattua helposti kerralla aivan liikaa, jolloin se menettää toivotun vaikutuksensa ja tekee hiuksista lähinnä elottomat ja raskaat. Hyvä nyrkkisääntö on käyttää hoitainetta kerralla enintään noin kahden euron kolikon kokoinen määrä.

4. Hoitoaine jätetään hiuksiin liian pitkäksi aikaa

Hoitoainetta ei kannata jättää hiuksiin liian kauaksi aikaa, sillä sekin tekee hiuksista helposti raskaat ja elottomat. Useimmat hoitoaineet toimivat parhaiten, kun niiden annetaan vaikuttaa noin 2–3 minuuttia.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background