4 virhettä, joihin takuulla syyllistyt hoitoaineen käytössä

Hoitoaineen käyttö ei ole rakettitiedettä, mutta muutama moka tulee siinäkin helposti tehtyä.

Nainen laittaa hoitoainetta hiuksiin

Älä turhaan tärvää hyvää hoitoainetta hiuksiin ylenpalttisesti.

© iStock

Jostain syystä hiuksista ei juuri koskaan saa kotona niin hyvännäköisiä kuin kampaajalla. Yksi syy voi piillä siinä, että hiustenhoitotuotteita käytetään kotioloissa väärin. Listasimme tyypilliset mokat hoitoaineen käytössä.

1. Hoitoainetta käytetään sampoon jälkeen

Kuulostaa ehkä oudolta, mutta hoitoainetta kannattaa kokeilla käyttää ennen sampoopesua, etenkin jos hiukset ovat hienot ja ohuet. Hoitoaine kosteuttaa hiukset, ja sampoo pesee pois hoitoaineen jäämät, jotka muuten voivat tehdä hiuksista raskaat. Jos haluat kuontaloon keveyttä ja kuohkeutta, kokeile tätä kikkaa.

2. Hoitoainetta ei käytetä hiusten juuriin

Myös hiuspohja kaipaa kostetusta, joten hoitoainetta kannattaa kokeilla hieroa myös hiusten juuriin ja päänahkaan. Tällöin kannattaa kuitenkin myös huuhdella hoitoaine pois huolellisesti.

3. Hoitoainetta käytetään liikaa kerralla

Hoitoainetta tulee lotrattua helposti kerralla aivan liikaa, jolloin se menettää toivotun vaikutuksensa ja tekee hiuksista lähinnä elottomat ja raskaat. Hyvä nyrkkisääntö on käyttää hoitainetta kerralla enintään noin kahden euron kolikon kokoinen määrä.

4. Hoitoaine jätetään hiuksiin liian pitkäksi aikaa

Hoitoainetta ei kannata jättää hiuksiin liian kauaksi aikaa, sillä sekin tekee hiuksista helposti raskaat ja elottomat. Useimmat hoitoaineet toimivat parhaiten, kun niiden annetaan vaikuttaa noin 2–3 minuuttia.

Lue myos: Näin pääset eroon päänahan kutinasta