Virvoituskuuri: 1. päivä

Juhla- ja herkkuputken jälkeen on virvoituskuurin aika. Ensimmäisenä päivänä nautitaan runsaasti vettä, vihanneksia ja marjoja.

jäisiä vadelmia

1. päivän ateriat

  • Päivän mittaan: Juo 2 litraa vettä.
  • Aamiainen: Smoothie: pakastemansikoita, ½ banaani, pakastepinaattia, mantelijuomaa, riisiproteiinijauhetta ja chiasiemeniä. 1 rkl kalaöljyä.
  • Välipala: Vihannesmehua.
  • Lounas: Suuri annos suippokaalia ja paistettua bataattia, paistettua punasipulia, keitettyjä linssejä, tomaatteja ja kastiketta, jossa on tahinia, valkosipulia, kurkumaa, balsamicoa ja vettä. Kuppi vihreää teetä.
  • Välipala: 1 greippi + 1 rkl kalaöljyä + vihreää teetä.
  • Päivällinen: Iso annos salaattia, jossa on fenkolia, paistettua punajuurta, mustikoita, keitettyjä ja paistettuja kikherneitä ja kastike oliiviöljystä, sinapista, sitruunasta, steviasta ja vedestä. Vihannesmehua. (Tee suuri salaatti ja jätä puolet 3. päivän lounaaksi).

Haluaisitko pudottaa painoa ilman kaloreiden laskemista? 16/8-pätkäpaasto voi olla vastaus – lue lisää täältä

Ensimmäisenä päivänä

Juhla- ja herkutteluputken jälkeen elimistö kiittää pienestä virvoituskuurista. Kuurin ensimmäisenä päivänä tankataan vihanneksia, omega-3-rasvahappoja, nestettä ja marjoja. Kasvispainotteisena aloituspäivänä annoskoot saavat olla hieman tavanomaista pienempiä, sillä ruuansulatukselle tekee hyvää rauhoittua mässäilyn jälkeen.

Elimistössä on juhlinnan jäljiltä todennäköisesti nestevajausta, jos olet nauttinut hiukan liikaa alkoholia ja hiukan liian vähän vettä. Ensimmäisenä päivänä huolehditaan siis nestetankkauksesta! Elimistö pitää myös palauttaa takaisin tasapainoon, jos olet nauttinut runsaasti tulehdusta edistävää ravintoa kuten sokeria ja vehnää. Syö siis marjoja ja kalaöljyä: marjoista saat hyviä antioksidantteja, ja kalaöljy sekä chiasiemenet sisältävät omega-3- asvahappoja, jotka hillitsevät tulehdusta ja ”voitelevat” aivoja. Pääateriat koostuvat runsaskuituisista kasviksista, jotka saavat ruuansulatuksen käyntiin ja "hierovat" suolistoa.