Miten usein petivaatteet kannattaa vaihtaa

Puhtaissa ja raikkaissa petivaatteissa on mukavampi nukkua, ja ne voivat myös jopa auttaa pitämään taudit loitolla.

Nainen vuoteessa

Pään alla yöstä toiseen nujuuntuva tyyny tarjoaa mainion kasvualustan bakteereille, etenkin jos aamupala tulee puputettua sängyssä tai tyyny siirretään sairaspäivinä päänalustaksi myös sohvalle. Tyynyliina ja muut petivaatteet onkin syytä vaihtaa ja pestä säännöllisesti.

Bakteerien suosikkipaikka

Suurin osa elimistön bakteereista on hyödyllisiä tai harmittomia, mutta niille harmia aiheuttaville sänky tarjoaa mitä mainiommat elinolot: yön aikaan kehon lämmöstä lämpiävä ja hiestä kostuva peti on bakteereille ihanteellinen kasvupaikka. Niiden häätämiseksi petivaatteet kannattaa vaihtaa kerran viikossa tai kahdessa ja pestä ne 60 asteessa. Näin sänky pysyy raikkaampana ja siistimpänä.

Tyylikäs Kari Traa -paita + 4 nroa KUNTO PLUS -lehteä VAIN 24,90 € Täydellinen vaate kylmälle säälle.

Vältä virukset

Flunssalta on vaikea välttyä pitkän talven aikana, mutta säännöllinen petivaatteiden vaihtaminen auttaa myös pitämään taudit loitompana. Sängyssä aivastellessa ja niistäessä limaa pääsee väistämättä myös petivaatteisiin. Sairaana ollessa kannattaakin petivaatteita vaihtaa vielä ahkerammin ja pitää nenäliinapaketti aina yöpöydällä.

Kysymyksiä ja vastauksia influenssasta: Mitkä ovat influenssan oireet?

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background