3 hyvää syytä valmistaa itse joulun makeat herkut

Aiotko jättää jouluherkkujen valmistuksen tänä vuonna joulukilojen pelossa? Kerromme kolme hyvää syytä, miksi moiset huolet kannattaa heittää.

piparitaikinaa ja kaulin

Piparit, konvehdit, kakut... joulu ei ole mitään ilman herkuttelua, mutta mitkä makoisat herkut ovat kaikkein terveellisimpiä? Vastaus on helppo: ne, mitkä valmistat itse! Piparimuotit siis esiin ja kakkuvuoat voiteluun, annamme seuraavassa kolme hyvää syytä valmistaa itse joulun makeat herkut.

1. Tiedät mitä saat

Säilöntäaineita, keinotekoisia aromeja, väriaineita - nam? Jos jouluna itsekuri on perinteisesti kateissa, kannattaa herkuttelulle antautua mieluiten omatekoisten herkkujen parissa, sillä niiden ainesosaluettelosta tunnistat takuulla jokaisen ainesosan.

2. Keittiössä puuhastelu käy arkiliikunnasta

Leivonta ei ehkä korvaa juoksulenkkiä, mutta reipas keittiössä puuhastelu käy kyllä pienestä treenistä. Mieti, montako kertaa esimerkiksi kyykkäät ottamaan leipomisvälineitä alalaatikosta ja rullailet käsivoimin taikinoita. Kokeile laittaa jokainen tarvike paikoilleen heti käytön jälkeen, niin maksimoit häärimisliikunnan määrän.

3. Tuotat iloa kaikille osalliseksi pääseville

Kukapa ei ilahtuisi itse tehdyistä herkuista? Mikäli tuotokset vain ovat syömiskelpoisia, ne takuulla tuottavat iloa jokaiselle saajalle. Mikä sen parempi tapa luoda joulutunnelmaa!

Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.