Tonnikalamoussea ja karpalososetta

Juhlavaa tonnikalamoussea ja kurkumalla maustettua karpalososetta.

maanantai 13. joulukuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

4 annosta

2 purkillista (yhteensä noin 370 g) tonnikalaa öljyssä
50 g katkarapuja
50 g lohta
3 dl luonnonjogurttia
1 luomusitruunan raastettu kuori
2 tl sitruunamehua
kourallinen sitruunamelissan lehtiä
1½ tl hienoksi jauhettua merisuolaa
¼ tl cayennepippuria
mustapippuria
3 liivatelehteä

Hurahda superterveelliseen kurkumaan!

Lisukkeeksi

Paahdettua täysjyväleipää, punasikuria ja vesikrassia

Karpalosose

200 g karpaloita
1 tl tuoretta inkivääriraastetta
4 rkl sokeria
2 tähtianista
1 tl kurkumaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl omenamehua
merisuolaa

Valmistus

  • Valuta tonnikala siivilässä. 
  • Silppua katkaravut ja lohi ja sekoita ne tonnikalan sekaan. 
  • Sekoita joukkoon jogurtti, sitruunan kuori ja mehu, sitruunamelissa, suola ja pippurit. 
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. 
  • Anna liivatenesteen jäähtyä vähän, ja lisää sen joukkoon sitten vähän tonnikalaseosta. 
  • Sekoita liivateseos kalaseokseen. 
  • Siirrä mousse tarjoilukulhoon ja anna sen hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia. 
  • Huuhtele karpalot, pane ne kattilaan ja lisää joukkoon inkivääri, sokeri, anis, kurkuma, mehut ja vähän merisuolaa. 
  • Anna kiehua hiljalleen kunnes marjat halkeavat (noin 15 min). 
  • Sekoita silloin tällöin ja mausta sose lopuksi.

Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee