Tonnikalamoussea ja karpalososetta

4,5 tuntia
406 kcal

Juhlavaa tonnikalamoussea ja kurkumalla maustettua karpalososetta.

Tonnikalamoussea ja karpalososetta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 purkillista (yhteensä noin 370 g) tonnikalaa öljyssä
  • 25 g katkarapuja
  • 25 g lohta
  • 1½ dl luonnonjogurttia
  • ½ luomusitruunan raastettu kuori
  • 1 tl sitruunamehua
  • kourallinen sitruunamelissan lehtiä
  • ¾ tl hienoksi jauhettua merisuolaa
  • ¼ tl cayennepippuria
  • mustapippuria
  • liivatelehteä

Lisukkeeksi

  • Paahdettua täysjyväleipää, punasikuria ja vesikrassia

Karpalosose

  • 100 g karpaloita
  • ½ tl tuoretta inkivääriraastetta
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tähtianista
  • ½ tl kurkumaa
  • ½ rkl sitruunamehua
  • ½ rkl omenamehua
  • merisuolaa

Valmistus

  • Valuta tonnikala siivilässä.
  • Silppua katkaravut ja lohi ja sekoita ne tonnikalan sekaan.
  • Sekoita joukkoon jogurtti, sitruunan kuori ja mehu, sitruunamelissa, suola ja pippurit.
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min.
  • Anna liivatenesteen jäähtyä vähän, ja lisää sen joukkoon sitten vähän tonnikalaseosta.
  • Sekoita liivateseos kalaseokseen.
  • Siirrä mousse tarjoilukulhoon ja anna sen hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia.
  • Huuhtele karpalot, pane ne kattilaan ja lisää joukkoon inkivääri, sokeri, anis, kurkuma, mehut ja vähän merisuolaa.
  • Anna kiehua hiljalleen kunnes marjat halkeavat (noin 15 min).
  • Sekoita silloin tällöin ja mausta sose lopuksi.

Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.