Tonnikalamoussea ja karpalososetta

Juhlavaa tonnikalamoussea ja kurkumalla maustettua karpalososetta.

maanantai 13. joulukuuta 2010 teksti KUNTOPLUS

4 annosta

2 purkillista (yhteensä noin 370 g) tonnikalaa öljyssä
50 g katkarapuja
50 g lohta
3 dl luonnonjogurttia
1 luomusitruunan raastettu kuori
2 tl sitruunamehua
kourallinen sitruunamelissan lehtiä
1½ tl hienoksi jauhettua merisuolaa
¼ tl cayennepippuria
mustapippuria
3 liivatelehteä

Hurahda superterveelliseen kurkumaan!

Lisukkeeksi

Paahdettua täysjyväleipää, punasikuria ja vesikrassia

Karpalosose

200 g karpaloita
1 tl tuoretta inkivääriraastetta
4 rkl sokeria
2 tähtianista
1 tl kurkumaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl omenamehua
merisuolaa

Valmistus

  • Valuta tonnikala siivilässä. 
  • Silppua katkaravut ja lohi ja sekoita ne tonnikalan sekaan. 
  • Sekoita joukkoon jogurtti, sitruunan kuori ja mehu, sitruunamelissa, suola ja pippurit. 
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. 
  • Anna liivatenesteen jäähtyä vähän, ja lisää sen joukkoon sitten vähän tonnikalaseosta. 
  • Sekoita liivateseos kalaseokseen. 
  • Siirrä mousse tarjoilukulhoon ja anna sen hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia. 
  • Huuhtele karpalot, pane ne kattilaan ja lisää joukkoon inkivääri, sokeri, anis, kurkuma, mehut ja vähän merisuolaa. 
  • Anna kiehua hiljalleen kunnes marjat halkeavat (noin 15 min). 
  • Sekoita silloin tällöin ja mausta sose lopuksi.

Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mitä terveysneuvoa sinun on vaikeinta noudattaa?


KUNTO PLUS suosittelee