Tonnikalamoussea ja karpalososetta
Juhlavaa tonnikalamoussea ja kurkumalla maustettua karpalososetta.
Juhlavaa tonnikalamoussea ja kurkumalla maustettua karpalososetta.
Valuta tonnikala siivilässä.
Silppua katkaravut ja lohi ja sekoita ne tonnikalan sekaan.
Sekoita joukkoon jogurtti, sitruunan kuori ja mehu, sitruunamelissa, suola ja pippurit.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min.
Anna liivatenesteen jäähtyä vähän, ja lisää sen joukkoon sitten vähän tonnikalaseosta.
Sekoita liivateseos kalaseokseen.
Siirrä mousse tarjoilukulhoon ja anna sen hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia.
Huuhtele karpalot, pane ne kattilaan ja lisää joukkoon inkivääri, sokeri, anis, kurkuma, mehut ja vähän merisuolaa.
Anna kiehua hiljalleen kunnes marjat halkeavat (noin 15 min).
Sekoita silloin tällöin ja mausta sose lopuksi.
Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.