4 annosta
2 purkillista (yhteensä noin 370 g) tonnikalaa öljyssä
50 g katkarapuja
50 g lohta
3 dl luonnonjogurttia
1 luomusitruunan raastettu kuori
2 tl sitruunamehua
kourallinen sitruunamelissan lehtiä
1½ tl hienoksi jauhettua merisuolaa
¼ tl cayennepippuria
mustapippuria
3 liivatelehteä
Hurahda superterveelliseen kurkumaan!
Lisukkeeksi
Paahdettua täysjyväleipää, punasikuria ja vesikrassia
Karpalosose
200 g karpaloita
1 tl tuoretta inkivääriraastetta
4 rkl sokeria
2 tähtianista
1 tl kurkumaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl omenamehua
merisuolaa
Valmistus
- Valuta tonnikala siivilässä.
- Silppua katkaravut ja lohi ja sekoita ne tonnikalan sekaan.
- Sekoita joukkoon jogurtti, sitruunan kuori ja mehu, sitruunamelissa, suola ja pippurit.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min.
- Anna liivatenesteen jäähtyä vähän, ja lisää sen joukkoon sitten vähän tonnikalaseosta.
- Sekoita liivateseos kalaseokseen.
- Siirrä mousse tarjoilukulhoon ja anna sen hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia.
- Huuhtele karpalot, pane ne kattilaan ja lisää joukkoon inkivääri, sokeri, anis, kurkuma, mehut ja vähän merisuolaa.
- Anna kiehua hiljalleen kunnes marjat halkeavat (noin 15 min).
- Sekoita silloin tällöin ja mausta sose lopuksi.
Herkkupöytä voi olla notkuva vaikkei ruokien energiasisältö olekaan pyörryttävä.