Suklaa-manteli-ruispallerot

Varsinainen terveyssinfonia!

maanantai 9. joulukuuta 2013 teksti KUNTOPLUS

Suklaa-manteli-ruispallerot

18 kpl

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 40 minuuttia

Aika yhteensä: 100 minuuttia - Nostatusaika: 1 tunti

AINEKSET

2,5 dl vettä

2,5 dl Guinness-olutta

25 g hiivaa

2 rkl siirappia

2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä

100 g ruishelmiä

50 g seesaminsiemeniä

50 g pellavansiemeniä

50 g auringonkukansiemeniä

50 g kurpitsansiemeniä

300 g täysjyvävehnäjauhoja

300 g ruisjauhoja

1 rkl merisuolaa

170 g tummaa suklaata (70 %)

300 g mantelirouhetta

Valmistus

  • Lisää olut veden joukkoon ja liota hiiva nesteeseen.
  • Lisää siirappi ja rypsiöljy, ruishelmet ja kaikki siemenet ja sekoita hyvin. Sekoita jauhot ja suola keskenään.
  • Raasta suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää jauhojen joukkoon.
  • Lisää jauho-suklaaseos taikinaan ja vaivaa tasaiseksi.
  • Anna taikinan levätä kostean liinan alla reilun tunnin.
  • Pyöritä taikinasta 18 palleroa ja kieritä ne mantelirouheessa.
  • Nosta leivinpaperin päälle pellille ja paina pallerot litteiksi.
  • Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Maistuvatko mantelit? Niin meillekin. Entä paljonko manteleita pitäisi popsia päivittäin? Me kerromme.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 304 kcal

Proteiinia: 9,2 g

Rasvaa: 16,2 g

Hiilihydraattia: 32,5 g

Kuitua: 4,7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee