Suklaa-manteli-ruispallerot

Varsinainen terveyssinfonia!

maanantai 9. joulukuuta 2013 teksti KUNTO PLUS

18 kpl

2,5 dl vettä
2,5 dl Guinness-olutta
25 g hiivaa
2 rkl siirappia
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
100 g ruishelmiä
50 g seesaminsiemeniä
50 g pellavansiemeniä
50 g auringonkukansiemeniä
50 g kurpitsansiemeniä
300 g täysjyvävehnäjauhoja
300 g ruisjauhoja
1 rkl merisuolaa
170 g tummaa suklaata (70 %)
300 g mantelirouhetta

Valmistus

  • Lisää olut veden joukkoon ja liota hiiva nesteeseen.
  • Lisää siirappi ja rypsiöljy, ruishelmet ja kaikki siemenet ja sekoita hyvin. Sekoita jauhot ja suola keskenään.
  • Raasta suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää jauhojen joukkoon.
  • Lisää jauho-suklaaseos taikinaan ja vaivaa tasaiseksi.
  • Anna taikinan levätä kostean liinan alla reilun tunnin.
  • Pyöritä taikinasta 18 palleroa ja kieritä ne mantelirouheessa.
  • Nosta leivinpaperin päälle pellille ja paina pallerot litteiksi.
  • Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Maistuvatko mantelit? Niin meillekin. Entä paljonko manteleita pitäisi popsia päivittäin? Me kerromme. 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee