Terveellisiä reseptejä Terveelliset välipalat Suklaa-man... Suklaa-manteli-ruispallerot 100 minuuttia 304 kcal Varsinainen terveyssinfonia! Teksti: KUNTOPLUS 8. joulukuuta 2013 Suklaa-manteli-ruispallerot Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 kpl ¼ dl vettä ¼ dl Guinness-olutta 2¾ g hiivaa ¼ rkl siirappia ¼ rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä 11 g ruishelmiä 5½ g seesaminsiemeniä 5½ g pellavansiemeniä 5½ g auringonkukansiemeniä 5½ g kurpitsansiemeniä 33 g täysjyvävehnäjauhoja 33 g ruisjauhoja ¼ rkl merisuolaa 18 g tummaa suklaata (70 %) 33 g mantelirouhetta Valmistus Lisää olut veden joukkoon ja liota hiiva nesteeseen. Lisää siirappi ja rypsiöljy, ruishelmet ja kaikki siemenet ja sekoita hyvin. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Raasta suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää jauhojen joukkoon. Lisää jauho-suklaaseos taikinaan ja vaivaa tasaiseksi. Anna taikinan levätä kostean liinan alla reilun tunnin. Pyöritä taikinasta 18 palleroa ja kieritä ne mantelirouheessa. Nosta leivinpaperin päälle pellille ja paina pallerot litteiksi. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Maistuvatko mantelit? Niin meillekin. Entä paljonko manteleita pitäisi popsia päivittäin? Me kerromme. Mantelit