Suklaa-manteli-ruispallerot
18 kpl
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Valmistusaika: 40 minuuttia
Aika yhteensä: 100 minuuttia - Nostatusaika: 1 tunti
AINEKSET
2,5 dl vettä
2,5 dl Guinness-olutta
25 g hiivaa
2 rkl siirappia
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
100 g ruishelmiä
50 g seesaminsiemeniä
50 g pellavansiemeniä
50 g auringonkukansiemeniä
50 g kurpitsansiemeniä
300 g täysjyvävehnäjauhoja
300 g ruisjauhoja
1 rkl merisuolaa
170 g tummaa suklaata (70 %)
300 g mantelirouhetta
Valmistus
- Lisää olut veden joukkoon ja liota hiiva nesteeseen.
- Lisää siirappi ja rypsiöljy, ruishelmet ja kaikki siemenet ja sekoita hyvin. Sekoita jauhot ja suola keskenään.
- Raasta suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää jauhojen joukkoon.
- Lisää jauho-suklaaseos taikinaan ja vaivaa tasaiseksi.
- Anna taikinan levätä kostean liinan alla reilun tunnin.
- Pyöritä taikinasta 18 palleroa ja kieritä ne mantelirouheessa.
- Nosta leivinpaperin päälle pellille ja paina pallerot litteiksi.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
ravintosisältö/annos
Energiaa: 304 kcal
Proteiinia: 9,2 g
Rasvaa: 16,2 g
Hiilihydraattia: 32,5 g
Kuitua: 4,7 g