Suklaa-manteli-ruispallerot

Varsinainen terveyssinfonia!

maanantai 9. joulukuuta 2013 teksti KUNTO PLUS

18 kpl

2,5 dl vettä
2,5 dl Guinness-olutta
25 g hiivaa
2 rkl siirappia
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
100 g ruishelmiä
50 g seesaminsiemeniä
50 g pellavansiemeniä
50 g auringonkukansiemeniä
50 g kurpitsansiemeniä
300 g täysjyvävehnäjauhoja
300 g ruisjauhoja
1 rkl merisuolaa
170 g tummaa suklaata (70 %)
300 g mantelirouhetta

Valmistus

  • Lisää olut veden joukkoon ja liota hiiva nesteeseen.
  • Lisää siirappi ja rypsiöljy, ruishelmet ja kaikki siemenet ja sekoita hyvin. Sekoita jauhot ja suola keskenään.
  • Raasta suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää jauhojen joukkoon.
  • Lisää jauho-suklaaseos taikinaan ja vaivaa tasaiseksi.
  • Anna taikinan levätä kostean liinan alla reilun tunnin.
  • Pyöritä taikinasta 18 palleroa ja kieritä ne mantelirouheessa.
  • Nosta leivinpaperin päälle pellille ja paina pallerot litteiksi.
  • Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Maistuvatko mantelit? Niin meillekin. Entä paljonko manteleita pitäisi popsia päivittäin? Me kerromme. 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin kohtaan kehossasi olet kaikkein tyytyväisin?


KUNTO PLUS suosittelee