Suklaa-manteli-ruispallerot

100 minuuttia
304 kcal

Varsinainen terveyssinfonia!

Suklaa-manteli-ruispallerot

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • ¼ dl vettä
  • ¼ dl Guinness-olutta
  • 2¾ g hiivaa
  • ¼ rkl siirappia
  • ¼ rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 11 g ruishelmiä
  • 5½ g seesaminsiemeniä
  • 5½ g pellavansiemeniä
  • 5½ g auringonkukansiemeniä
  • 5½ g kurpitsansiemeniä
  • 33 g täysjyvävehnäjauhoja
  • 33 g ruisjauhoja
  • ¼ rkl merisuolaa
  • 18 g tummaa suklaata (70 %)
  • 33 g mantelirouhetta

Valmistus

  • Lisää olut veden joukkoon ja liota hiiva nesteeseen.
  • Lisää siirappi ja rypsiöljy, ruishelmet ja kaikki siemenet ja sekoita hyvin. Sekoita jauhot ja suola keskenään.
  • Raasta suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää jauhojen joukkoon.
  • Lisää jauho-suklaaseos taikinaan ja vaivaa tasaiseksi.
  • Anna taikinan levätä kostean liinan alla reilun tunnin.
  • Pyöritä taikinasta 18 palleroa ja kieritä ne mantelirouheessa.
  • Nosta leivinpaperin päälle pellille ja paina pallerot litteiksi.
  • Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Maistuvatko mantelit? Niin meillekin. Entä paljonko manteleita pitäisi popsia päivittäin? Me kerromme.