Rosolli

45 kcal

Rosolli on perinteinen talvinen salaatti pääosin juureksista. Rosollista on helppo varioida erilaisia versioita, sillillä, munilla, kastikkeella tai ilman. Kun ainekset asettaa tarjolle osastoina, jokainen saa mieleisensä annoksen.

Rosolli ilman vaaleanpunaista kastiketta

Rosolli

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Salaatti

  • 1⅓ porkkanaa
  • 1 perunaa
  • omena
  • 1⅓ etikkapunajuurta
  • 1 mauste/suolakurkkua
  • salaattisipuli
  • (viiriäisenmunia)

Rosollin kastike

  • ⅓ dl kermaa/kaurakermaa
  • ⅓ tl väkiviinaetikkaa
  • ⅓ tl sokeria
  • suolaa
  • ½ tl punajuurenlientä

Valmistus

Rosolli

  • Pese ja keitä porkkanat ja perunat kypsiksi. Anna jäähtyä. (Voi tehdä valmiiksi jo aiemmin)
  • Kuori halutessasi keitetyt perunat ja porkkana sekä omena.
  • Kuutioi kaikki salaatin ainekset.
  • Sekoita ainekset varovasti keskenään tai aseta ne tarjolle raitoina tai joka laji omasta astiasta.
  • Valmista kastike.

Rosollin kastike

  • Kaada kerma kulhoon. Lisää joukkoon etikka. Vatkaa seos löysäksi vaahdoksi.
  • Lisää sokeri, suola ja etikkapunajuuren liemi ja sekoita. Aseta tarjolle rosollin kanssa.

VINKKI! Rosolliin sopivat myös anjofisfileet tai kaprikset sillin sijasta, ja voit tarjota sen myös ranskalaisen öljykstikkeen eli vinegretin kanssa.