Raakahillo raparperista

1 Päivä
68 gram

Raparperi-raakahillon tekemiseen ei tarvita keittiövirtuoosia.

Raparperi-raakahillo

RAPARPERI-RAAKAHILLO Kokeile jälkiruokien päällä ja salaatissa.

© wichmann+bendtsen

Raakahillo raparperista

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 dl

  • 100 g raparperia
  • vaniljatanko
  • ½ dl vettä
  • ⅓ dl sokeria
  • ¼ sitruunan kuori ja mehu

Valmistus:

  • Viipaloi raparperi.
  • Kiehauta vaniljatanko, vesi, sokeri ja sitruunaa niin että sokeri sulaa.
  • Kaada hetken jäähtynyt sokeriliemi raparperipalojen päälle tölkiin. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään vuorokausi, mielellään kauemmin.

VINKKI: Ruoko-tai fariinisokeri antaa liemeen mukavan pyöreän maun. Liemeen voi käyttää myös makeutusainetta, esim. sukrinia.

Kunto Plus 13/2023