Nyhtöpossua kaaliwrapissa

1,5 Päivä
449,5 kcal

Nyhtöpossua ja mausteista avokadotahnaa rapsakassa kaallinlehdessä.

Viikonlopun sekasyöjä.

Nyhtöpossua kaaliwrapissa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 kokonaista suippokaalin lehteä
  • 1 punaista raitajuurta
  • 1 keltaista raitajuurta

Nyhtöpossu

  • n. 1,2 kg kassleria
  • Pintaan:
  • 1 tl agavesiirappia
  • 1½ tl merisuolaa
  • 1½ tl paprikajauhetta
  • ½ tl chilijauhetta
  • ½ tl juustokuminaa (jeera)
  • ½ tl cayennepippuria

Avokadotahna

  • 1 pientä avokadoa
  • Puolikkaan granaatti­omenan siemenet
  • ½ valkosipulinkynsi
  • ¼ pientä punasipulia
  • ¼ tuoretta jalapenoa
  • Kourallinen tuoretta korianteria
  • ¼ sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • ¼ tl merisuolaa
  • Koristeluun: vihreitä yrttejä tai ituja

Valmistus

  • Nyhtöpossun esivalmistelut edellisenä päivänä Leikkaa kalvot ja jänteet porsaan kasslerin pinnasta. Sivele liha agavesiirapilla. Sekoita mausteet ja levitä ne lihan pintaan.
  • Anna maustua muoviin käärittynä jääkaapissa yön yli.

Nyhtöpossun valmistus

  • Pane liha 10 tuntia ennen ruokailua öljyttyyn uunivuokaan ja uuniin. Pane uuni lämpiämään 110 asteeseen (ilman kiertoilmatoimintoa). Kypsennä uusissa 10 tuntia.
  • Halkaise avokadot, poista kivet, kaavi lusikalla avokado kuoresta. Kuori ja pilko sipulit. Poista siemenet ja kanta jalapenosta. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Halkaise granaattiomena, käännä puolika nurin ja rapsi siemenet. Soseuta avokadolevitteen ainekset.
  • Leikkaa raitajuuret ohuiksi viipaleiksi ja kostuta ne sitruunamehulla.
  • Hienonna liha 2 haarukalla ja asettele ainekset kaalinlehdille.
  • Koristele jalapenolla ja vihreillä ja kääräise wrapeiksi.