Viikonlopun sekasyöjä.

Nyhtöpossua kaaliwrapissa

Nyhtöpossua ja mausteista avokadotahnaa rapsakassa kaallinlehdessä.

maanantai 16. maaliskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Nyhtöpossua kaaliwrapissa

4 annosta

Wrap ja kasvikset
4 kokonaista suippokaalin lehteä
2 punaista raitajuurta
2 keltaista raitajuurta

Nyhtöpossu

n. 1,2 kg kassleria
Pintaan:
2 tl agavesiirappia
3 tl merisuolaa
3 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
1 tl juustokuminaa (jeera)
1 tl cayennepippuria

Avokadotahna

2 pientä avokadoa
Puolikkaan granaatti­omenan siemenet
1 valkosipulinkynsi
½ pientä punasipulia
½ tuoretta jalapenoa
Kourallinen tuoretta korianteria
¼ sitruunan mehu ja raastettu kuori
¼ tl merisuolaa
Koristeluun: vihreitä yrttejä tai ituja

  • Nyhtöpossun esivalmistelut edellisenä päivänä Leikkaa kalvot ja jänteet porsaan kasslerin pinnasta. Sivele liha agavesiirapilla. Sekoita mausteet ja levitä ne lihan pintaan.
  • Anna maustua muoviin käärittynä jääkaapissa yön yli.
  • Nyhtöpossun valmistus

  • Pane liha 10 tuntia ennen ruokailua öljyttyyn uunivuokaan ja uuniin. Pane uuni lämpiämään 110 asteeseen (ilman kiertoilmatoimintoa). Kypsennä uusissa 10 tuntia.
  • Halkaise avokadot, poista kivet, kaavi lusikalla avokado kuoresta. Kuori ja pilko sipulit. Poista siemenet ja kanta jalapenosta. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Halkaise granaattiomena, käännä puolika nurin ja rapsi siemenet. Soseuta avokadolevitteen ainekset.
  • Leikkaa raitajuuret ohuiksi viipaleiksi ja kostuta ne sitruunamehulla.
  • Hienonna liha 2 haarukalla ja asettele ainekset kaalinlehdille.
  • Koristele jalapenolla ja vihreillä ja kääräise wrapeiksi.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee