Linssi-bataatti-porkkanakeitto

30 minuuttia
339 kcal

Herkullinen, kaunis, terveellinen ja ravitseva linssikeitto. Voiko enempää toivoa!

Punainen linssikeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 rkl kookosöljyä tai kylmäpuristettua oliiviöljyä (toinen rkl on tarkoitettu persiljaöljyyn)
  • ½ iso sipuli
  • 1 bataattia
  • 2 porkkanaa
  • 2 oksaa tuoretta timjamia (tai 1 tl kuivattua)

  • 1 dl punaisia linssejä (liota etukäteen pari tuntia)
  • ½ l vettä

  • Merisuolaa, pippuria myllystä
  • 2 rkl persiljasilppua
  • Ituja koristeeksi

Valmistus

  • Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna padassa 1 rkl öljyä ja kuullota sipuli.
  • Kuori ja pilko bataatit ja porkkanat ja lisää ne pataan. Lisää timjami ja anna ainesten ruskistua minuutti koko ajan sekoittaen.
  • Huuhtele linssit ja lisää ne pataan. Lisää vesi, mausta.
  • Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 20 - 25 minuuttia, kunnes linssit ja kasvikset ovat pehmeitä.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.
  • Silppua persilja ja sekoita se öljyyn.
  • Koristele keitto persiljaöljyllä, timjamilla ja iduilla