Linssi-bataatti-porkkanakeitto

Herkullinen, kaunis, terveellinen ja ravitseva keitto. Voiko enempää toivoa!

maanantai 16. maaliskuuta 2015 teksti M. Kristensen ja L. Vindahl

Punainen linssikeitto

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

2 rkl kookosöljyä tai kylmäpuristettua oliiviöljyä (toinen rkl on tarkoitettu persiljaöljyyn)

1 iso sipuli

2 bataattia

4 porkkanaa

4 oksaa tuoretta timjamia (tai 1 tl kuivattua)


2½ dl punaisia linssejä (liota etukäteen pari tuntia)

1 l vettä


Merisuolaa, pippuria myllystä

4 rkl persiljasilppua

Ituja koristeeksi

Valmistus

  • Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna padassa 1 rkl öljyä ja kuullota sipuli.
  • Kuori ja pilko bataatit ja porkkanat ja lisää ne pataan. Lisää timjami ja anna ainesten ruskistua minuutti koko ajan sekoittaen.
  • Huuhtele linssit ja lisää ne pataan. Lisää vesi, mausta.
  • Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 20 - 25 minuuttia, kunnes linssit ja kasvikset ovat pehmeitä.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.
  • Silppua persilja ja sekoita se öljyyn.
  • Koristele keitto persiljaöljyllä, timjamilla ja iduilla




ravintosisältö/annos

Energiaa: 339 kcal

Proteiinia: 15,5 g

Rasvaa: 8,3 g

Hiilihydraattia: 52,5 g

Kuitua: 4,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee