Linssi-bataatti-porkkanakeitto

Herkullinen, kaunis, terveellinen ja ravitseva keitto. Voiko enempää toivoa!

maanantai 16. maaliskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Punainen linssikeitto

4 annosta

1 + 1 rkl kookosöljyä tai kylmäpuristettua oliiviöljyä (toinen rkl on tarkoitettu persiljaöljyyn)
1 iso sipuli
2 bataattia
4 porkkanaa
4 oksaa tuoretta timjamia (tai 1 tl kuivattua)

2½ dl punaisia linssejä (liota etukäteen pari tuntia)
1 l vettä

Merisuolaa, pippuria myllystä
4 rkl persiljasilppua
Ituja koristeeksi


Valmistus

  • Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna padassa 1 rkl öljyä ja kuullota sipuli.
  • Kuori ja pilko bataatit ja porkkanat ja lisää ne pataan. Lisää timjami ja anna ainesten ruskistua minuutti koko ajan sekoittaen.
  • Huuhtele linssit ja lisää ne pataan. Lisää vesi, mausta.
  • Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 20 - 25 minuuttia, kunnes linssit ja kasvikset ovat pehmeitä.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.
  • Silppua persilja ja sekoita se öljyyn.
  • Koristele keitto persiljaöljyllä, timjamilla ja iduilla




Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee