Terveellisiä reseptejä Päivällinen Linssi-bat... Linssi-bataatti-porkkanakeitto 30 minuuttia 339 kcal Herkullinen, kaunis, terveellinen ja ravitseva linssikeitto. Voiko enempää toivoa! Teksti: Michelle Kristensen ja Luise Vindahl 15. maaliskuuta 2015 Punainen linssikeitto Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 1 rkl kookosöljyä tai kylmäpuristettua oliiviöljyä (toinen rkl on tarkoitettu persiljaöljyyn) ½ iso sipuli 1 bataattia 2 porkkanaa 2 oksaa tuoretta timjamia (tai 1 tl kuivattua) 1 dl punaisia linssejä (liota etukäteen pari tuntia) ½ l vettä Merisuolaa, pippuria myllystä 2 rkl persiljasilppua Ituja koristeeksi Valmistus Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna padassa 1 rkl öljyä ja kuullota sipuli. Kuori ja pilko bataatit ja porkkanat ja lisää ne pataan. Lisää timjami ja anna ainesten ruskistua minuutti koko ajan sekoittaen. Huuhtele linssit ja lisää ne pataan. Lisää vesi, mausta. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 20 - 25 minuuttia, kunnes linssit ja kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku. Silppua persilja ja sekoita se öljyyn. Koristele keitto persiljaöljyllä, timjamilla ja iduilla BataattiKasvisruokaLinssitKeitto