Uunibataatteja ja herkullista parmankinkkutäytettä

25 minuuttia
436 kcal

Nämä kielenvievät uunibataatit valmistuvat lisukkeineen alle puolessa tunnissa. Hyviä herkkuhetkiä!

Uunibataatteja lautasella

Parmankinkku-uunibataatit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 8 viipaletta parmankinkkua
  • 2 bataattia, n. 600 g
  • 2 dl rahkaa
  • 4 tl rapsiöljyä
  • pala purjoa
  • kourallinen tilliä
  • kourallinen herneenversoja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 tl sitruunamehua
  • merisuolaa
  • pippuria

Parmankinkku-uunibataattien valmistus

  • Levitä parmankinkkuviipaleet leivinpaperille uunipannulle ja paista rapeiksi 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä ja murskaa.
  • Pese bataatit huolellisesti. Pistele haarukalla kuoriin reikiä. Kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla 4 minuuttia, käännä ja kypsennä toiset 4 minuuttia. Kokeile, että ne ovat pehmeitä ja jatka tarvittaessa kypsentämistä pari minuuttia kerrallaan. Anna seistä hetki ennen tarjoilua.
  • Sekoita kastike rahkasta, öljystä ja yrttisilpusta. Mausta puristetulla valkosipulilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Halkaise bataatit ja täytä kastikkeella ja parmankinkulla.

Kokeile myös jauhelihalla täytetyt paprikat.

VINKKI!Uunibataatit kypsyvät 200 asteessa 1–11/2 tunnissa. Paistoaika lyhenee, jos esikeität niitä 15 minuuttia.


No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background