Uunibataatteja ja herkullista parmankinkkutäytettä

25 minuuttia
436 kcal

Nämä kielenvievät uunibataatit valmistuvat lisukkeineen alle puolessa tunnissa. Hyviä herkkuhetkiä!

Uunibataatteja lautasella

Parmankinkku-uunibataatit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 8 viipaletta parmankinkkua
  • 2 bataattia, n. 600 g
  • 2 dl rahkaa
  • 4 tl rapsiöljyä
  • pala purjoa
  • kourallinen tilliä
  • kourallinen herneenversoja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 tl sitruunamehua
  • merisuolaa
  • pippuria

Parmankinkku-uunibataattien valmistus

  • Levitä parmankinkkuviipaleet leivinpaperille uunipannulle ja paista rapeiksi 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä ja murskaa.
  • Pese bataatit huolellisesti. Pistele haarukalla kuoriin reikiä. Kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla 4 minuuttia, käännä ja kypsennä toiset 4 minuuttia. Kokeile, että ne ovat pehmeitä ja jatka tarvittaessa kypsentämistä pari minuuttia kerrallaan. Anna seistä hetki ennen tarjoilua.
  • Sekoita kastike rahkasta, öljystä ja yrttisilpusta. Mausta puristetulla valkosipulilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Halkaise bataatit ja täytä kastikkeella ja parmankinkulla.

Kokeile myös jauhelihalla täytetyt paprikat.

VINKKI!Uunibataatit kypsyvät 200 asteessa 1–11/2 tunnissa. Paistoaika lyhenee, jos esikeität niitä 15 minuuttia.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background