Uunibataatteja ja herkullista parmankinkkutäytettä

25 minuuttia
436 kcal

Nämä kielenvievät uunibataatit valmistuvat lisukkeineen alle puolessa tunnissa. Hyviä herkkuhetkiä!

Uunibataatteja lautasella

Parmankinkku-uunibataatit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 8 viipaletta parmankinkkua
  • 2 bataattia, n. 600 g
  • 2 dl rahkaa
  • 4 tl rapsiöljyä
  • pala purjoa
  • kourallinen tilliä
  • kourallinen herneenversoja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 tl sitruunamehua
  • merisuolaa
  • pippuria

Parmankinkku-uunibataattien valmistus

  • Levitä parmankinkkuviipaleet leivinpaperille uunipannulle ja paista rapeiksi 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä ja murskaa.
  • Pese bataatit huolellisesti. Pistele haarukalla kuoriin reikiä. Kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla 4 minuuttia, käännä ja kypsennä toiset 4 minuuttia. Kokeile, että ne ovat pehmeitä ja jatka tarvittaessa kypsentämistä pari minuuttia kerrallaan. Anna seistä hetki ennen tarjoilua.
  • Sekoita kastike rahkasta, öljystä ja yrttisilpusta. Mausta puristetulla valkosipulilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Halkaise bataatit ja täytä kastikkeella ja parmankinkulla.

Kokeile myös jauhelihalla täytetyt paprikat.

VINKKI!Uunibataatit kypsyvät 200 asteessa 1–11/2 tunnissa. Paistoaika lyhenee, jos esikeität niitä 15 minuuttia.