Parmankinkku-uunibataatit
2 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Valmistusaika: 15 minuuttia
Aika yhteensä: 25 minuuttia
AINEKSET
8 viipaletta parmankinkkua
2–4 bataattia, n. 600 g
2 dl rahkaa
4 tl rapsiöljyä
pala purjoa
kourallinen tilliä
kourallinen herneenversoja
2 valkosipulinkynttä
4 tl sitruunamehua
merisuolaa
pippuria
Parmankinkku-uunibataattien valmistus
- Levitä parmankinkkuviipaleet leivinpaperille uunipannulle ja paista rapeiksi 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä ja murskaa.
- Pese bataatit huolellisesti. Pistele haarukalla kuoriin reikiä. Kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla 4 minuuttia, käännä ja kypsennä toiset 4 minuuttia. Kokeile, että ne ovat pehmeitä ja jatka tarvittaessa kypsentämistä pari minuuttia kerrallaan. Anna seistä hetki ennen tarjoilua.
- Sekoita kastike rahkasta, öljystä ja yrttisilpusta. Mausta puristetulla valkosipulilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
- Halkaise bataatit ja täytä kastikkeella ja parmankinkulla.
VINKKI!Uunibataatit kypsyvät 200 asteessa 1–11/2 tunnissa. Paistoaika lyhenee, jos esikeität niitä 15 minuuttia.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 436 kcal
Proteiinia: 25,3 g
Rasvaa: 17,1 g
Hiilihydraattia: 49,6 g
Kuitua: 8,2 g