Uunibataatteja lautasella
© wichmann+bendtsen

Uunibataatteja ja herkullista parmankinkkutäytettä

Nämä kielenvievät uunibataatit valmistuvat lisukkeineen alle puolessa tunnissa. Hyviä herkkuhetkiä!

torstai 24. tammikuuta 2019 teksti Anne Larsen

Parmankinkku-uunibataatit

2 annosta

8 viipaletta parmankinkkua
2–4 bataattia, n. 600 g
2 dl rahkaa
4 tl rapsiöljyä
pala purjoa
kourallinen tilliä
kourallinen herneenversoja
2 valkosipulinkynttä
4 tl sitruunamehua
merisuolaa
pippuria

Parmankinkku-uunibataattien valmistus

  • Levitä parmankinkkuviipaleet leivinpaperille uunipannulle ja paista rapeiksi 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä ja murskaa.
  • Pese bataatit huolellisesti. Pistele haarukalla kuoriin reikiä. Kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla 4 minuuttia, käännä ja kypsennä toiset 4 minuuttia. Kokeile, että ne ovat pehmeitä ja jatka tarvittaessa kypsentämistä pari minuuttia kerrallaan. Anna seistä hetki ennen tarjoilua.
  • Sekoita kastike rahkasta, öljystä ja yrttisilpusta. Mausta puristetulla valkosipulilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Halkaise bataatit ja täytä kastikkeella ja parmankinkulla.

VINKKI! Uunibataatit kypsyvät 200 asteessa 1–11/2 tunnissa. Paistoaika lyhenee, jos esikeität niitä 15 minuuttia. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 436 kcal
Proteiinia 25,3 g
Rasvaa 17,1 g
Hiilihydraattia 49,6 g
Kuitua 8,2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee