Uunibataatteja lautasella
© wichmann+bendtsen

Uunibataatteja ja herkullista parmankinkkutäytettä

Nämä kielenvievät uunibataatit valmistuvat lisukkeineen alle puolessa tunnissa. Hyviä herkkuhetkiä!

torstai 24. tammikuuta 2019 teksti A. Larsen

Parmankinkku-uunibataatit

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 15 minuuttia

Aika yhteensä: 25 minuuttia

AINEKSET

8 viipaletta parmankinkkua

2–4 bataattia, n. 600 g

2 dl rahkaa

4 tl rapsiöljyä

pala purjoa

kourallinen tilliä

kourallinen herneenversoja

2 valkosipulinkynttä

4 tl sitruunamehua

merisuolaa

pippuria

Parmankinkku-uunibataattien valmistus

  • Levitä parmankinkkuviipaleet leivinpaperille uunipannulle ja paista rapeiksi 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä ja murskaa.
  • Pese bataatit huolellisesti. Pistele haarukalla kuoriin reikiä. Kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla 4 minuuttia, käännä ja kypsennä toiset 4 minuuttia. Kokeile, että ne ovat pehmeitä ja jatka tarvittaessa kypsentämistä pari minuuttia kerrallaan. Anna seistä hetki ennen tarjoilua.
  • Sekoita kastike rahkasta, öljystä ja yrttisilpusta. Mausta puristetulla valkosipulilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Halkaise bataatit ja täytä kastikkeella ja parmankinkulla.

VINKKI!Uunibataatit kypsyvät 200 asteessa 1–11/2 tunnissa. Paistoaika lyhenee, jos esikeität niitä 15 minuuttia.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 436 kcal

Proteiinia: 25,3 g

Rasvaa: 17,1 g

Hiilihydraattia: 49,6 g

Kuitua: 8,2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee