Tulinen tomaattikeitto ja piparjuuriskyr

Tulinen tomaattikeitto hellii makuhermoja!

Tulinen tomaattikeitto ja piparjuuriskyr

2 annosta

½ punasipuli

1 tl neitsytoliiviöljyä

1 punainen paprika

½ punainen chili

1 tl merisuolaa

1 tlk tomaattimurskaa

½ l kasvislientä

½ ruukkua timjamia

½ rkl rapsiöljyä

pippuria myllystä

Piparjuuriskyr

½ dl skyriä

½ rkl rapsiöljyä

pala piparjuurta raasteena

merisuolaa

valkopippuria myllystä

ripaus vaaleaa ruokosokeria

Lisäksi

vesikrassia

2 (50 g:n) viipaletta ruisleipää

Tomaattikeiton valmistus

  • Viipaloi ja kuullota sipuli oliiviöljyssä.
  • Kuutioi paprika ja chili, lisää kattilaan, lisää 1 tl suolaa ja sekoita hyvin.
  • Lisää tomaattimurska, kasvisliemi ja timjaminoksat.
  • Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.
  • Poista timjami, lisää rapsiöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Sekoita piparjuuriskyr sauva­sekoittimella.
  • Jaa keitto lautasille, koristele vesikrassilla ja piparjuuriskyrillä.
  • Tarjoa lisukkeena viipale paahdettua ruisleipää.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 351 kcal
Proteiinia 13,5 g
Rasvaa 11,8 g
Hiilihydraattia 52,9 g
Kuitua 10,6 g