Tonnikalapyörykät, dippiä tai pestoa ja dippikasviksia

30 minuuttia
318 kcal

Herkulliset tonnikalapyörykät dippivihannesten kanssa maistuvat niin lounaaksi kuin päivälliseksikin – ja toimivat myös eväänä.

Tonnikalapyöryköitä ja vihanneksia kulhossa

TONNIKALAPYÖRYKÄT – syö kotona tai ota retkievääksi

© wichmann+bendtsen

Tonnikalapyörykät, dippiä tai pestoa ja dippikasviksia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

Tonnikalapyörykät

  • 1 tlk tonnikalaa vedessä
  • 1 porkkanaa raasteena
  • ½ punainen paprika kuutioina
  • kevätsipulia hienonnettuna
  • 1 munaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • ¼ tl cayennepippuria
  • ¼ tl valkosipulijauhetta
  • ¼ tl merisuolaa
  • ½ ripottelu pippuria myllystä

Dippikasvikset

  • 2 porkkanaa
  • ½ kurkku
  • 1 paprikaa
  • ¼ kukkakaalia
  • 6 kirsikkatomaattia

Valmistus

  • Valuta tonnikalasta vesi pois ja kaada se kulhoon. Hienonna kevyesti haarukalla, lisää muut ainekset ja sekoita hyvin. Anna taikinan turvota muutama minuutti. Lisää tarvittaessa vähän kaurahiutaleita.
  • Tee taikinasta 24 pientä pyörykkää leivinpaperillle uunipannulle. Paista 180 asteessa kullanruskeiksi.
  • Leikkaa porkkanat, kurkku, paprikat ja kukkakaali tangoiksi. Dippaa kasviksia mieleiseesi kastikkeeseen, esimerkiksi hummukseen tai pestoon.

Kokeile KUNTO PLUSsan cashewdippiä. kuntoplus.fi/cashewdippi.