Thaikeitto ja chilikatkarapuja

30 minuuttia
466 kcal

Kasvikset saavat loistaa pääosassa tässä taivaallisen herkullisessa keitossa, jossa makuhermoja hellivät muun muassa inkivääri, valkosipuli, kookos ja chilikatkaravut.

Thaikeitto ja chilikatkarapuja

MUHKEASTI MAKUJA kulhon täydeltä!

© wichmann+bendtsen

Thaikeitto ja chilikatkarapuja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl inkivääriraastetta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ rkl currya
  • ½ tl kurkumaa
  • 1½ rkl punaista currytahnaa
  • 1 tlk kevytkookosmaitoa
  • 2 dl kasvislientä
  • 1 rkl sokeria
  • 200 g suikaloituja kasviksia – inventoi vihanneslokero tai poimi pussi kaupan pakastealtaasta
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Päälle

  • ½ punaista chilipalkoa
  • 80 g katkarapuja
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • tuoretta korianteria
  • limettimehua

Valmistus

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli, raasta inkivääri. Kuullota oliiviöljyssä kattilassa pari minuuttia.
  • Lisää loput keittoainekset ja kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 20 minuuttia.
  • Hienonna chili. Paista pannulla oliiviöjyssä katkarapujen kanssa noin 3 minuuttia, kunnes katkaravut saavat hieman väriä.
  • Jaa keitto kulhoihin, lisää ravut, korianterisilppua ja limettimehua.

VINKKI! Katkaravut ovat oikeita proteiinipommeja, ja siksi niitä sisältävä ruoka pitää pitkään kylläisenä.