Possupata, punakaalia ja linssejä

1,5 tunti
498 kcal

Lempeä, pehmeä possupata seuranaan vihreitä linssejä ja punakaalia.

Kaalin uusi olomuoto

Possupata

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Liha

  • 1 pieni punasipuli
  • 1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 4 porsaan kasslerpalaa tai 4 porsaanposkea
  • 1 pieni kimppu rosmariinia (tai 1 tl kuivattua)
  • Kasvislientä

Punakaalilisuke

  • ¼ punakaalia
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa (tai omena- tai valkoviinietikkaa)
  • 1 omena
  • 1 luomuappelsiinin mehu ja kuorisuikaleet
  • 2 tl agavesiirappia tai akaasiahunajaa
  • Merisuolaa ja mustapippuria
  • 1 pieni retiisi
  • 1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä

Linssit

  • 50 g vihreitä linssejä

Koristeluun

  • 1 pieni kourallinen minttua tai persiljaa

Valmistus

  • Pilko punasipuli. Kuullota se öljyssä.

  • Pane lihat punasipulien kanssa pataan ja sekoita.

  • Sido rosmariininippu puuvillalangalla, lisää se pataan ja kaada päälle niin paljon kasvislientä, että lihat peittyvät.

  • Anna padan kiehua hiljalleen n. 1 h 15 min.

  • Hienonna kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi omena. Hienonna punasipuli ja kuullota se 1 rkl:ssa öljyä. Lisää joukkoon kaali, etikka, pieniksi omena, appelsiinimehu ja kuoret.

  • Kypsennä 15 min, sekoita hunaja tai siirappi joukkoon. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

  • Leikkaa retiisi ohuiksi siivuiksi, käytä viipaleet nopeasti kuumalla pannulla ruokalusikallisessa öljyä.

  • Sekoita retiisiviipaleet kaalin joukkoon.

  • Huuhdo ja keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.

  • Annostele kaali, linssit ja lihat lautasille, koristele mintulla tai persiljalla.

Maistuisiko punakaali? Kokeile toista, herkullista punakaalisalaattiamme.